Útočil na herní servery, provozovatele vydíral

Kriminalisté zahájili trestní stíhání pro neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací a pro vydírání.

Cílená propagace v Plzni

 Plzeňští kriminalisté oddělení hospodářské kriminality šetřili další zajímavý případ, který zdárně dovedli k úspěšnému konci zahájením trestního stíhání konkrétní osoby. Jednadvacetiletého muže obvinili ze spáchání trestných činů neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací a vydírání. Mladý muž na internetu provedl neoprávněný přístup do uživatelského účtu administrátora herního serveru s provozovanou multiplayerovou hrou (kde je hráč postaven do role zločince žijícího ve velkoměstě, jenž hodlá v průběhu hry vystoupat v řadách organizovaného zločinu), kdy tato hra je využívána širokou veřejností (hráči, zákazníci). Prostřednictvím neoprávněného přístupu smazal na herním serveru nenávratně uložené soubory objektů využívaných pro soutěže a eventy, čímž způsobil provozovateli škodu a škodu na ušlém zisku z poskytování nadstandardních služeb serveru a také provedl blokaci pětasedmdesáti hráčů, kterým zamezil přístup ke hře.

      Obviněný dále prováděl kybernetické útoky ve formě DoS a DDoS útoků, které směřoval na herní servery s provozovanou multiplayerovou hrou. Těmito útoky herní server jako počítačový systém dočasně potlačil a zamezil k němu po dobu vedeného útoku dálkový přístup všem hráčům, zákazníkům a administrátorům, čímž způsobil škodu na ušlém zisku z poskytování služeb serveru v době jeho nedostupnosti. Poté prostřednictvím e-mailové komunikace vyzval provozovatele webového portálu k provedení platby ve výši 50 tisíc korun a dále k provedení platby v kryptoměně Bitcoin, že poté kybernetické útoky ustanou.

      Za spáchání výše uvedených trestných činů hrozí podle trestního zákoníku trest odnětí svobody na šest měsíců až čtyři roky.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 06.04.2023 07:05



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka