Úvod Sportmanie poznamenal déšť, přijede držitel Stanley cupu Francouz

Ani hustý a vytrvalý déšť v sobotu 20. srpna neodradil řadu návštěvníků od účasti na slavnostním zahájení Sportmanie Plzeň 2022.

Cílená propagace v Plzni

 V neděli (21. srpna) se pak už za téměř ideálního počasí areál Škoda sport parku v Městském obvodě Plzeň 2-Slovany zaplnil tisícovkami lidí, kteří na vlastní kůži a pod odborným dohledem trenérů a členů klubů z Plzně a Plzeňského kraje zkoušeli nejrůznější druhy sportů. Za první víkend rozdali pořadatelé téměř 2000 bronzových medailí.

Primátor města Plzně Pavel Šindelář již na sedmém ročníku Sportmanie Plzeň všechny přivítal. „Sportmanie je velmi důležitá akce, která přispívá ke sportovnímu rozvoji dětí a pomáhá i místním klubům,“ zdůraznil Pavel Šindelář a popřál dětem nejen z Plzně týden plný sportu a zábavy před zahájením nového školního roku.

První náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký pak odtajnil nově vybudované interaktivní hřiště, které se nachází v areálu Škoda sport parku. „Na 16 stanovištích si mohou zájemci vybrat, zda chtějí absolvovat vědomostní kvíz, sportovní aktivity, hledat poklad anebo skládat puzzle,“ přiblížil první náměstek primátora. 

Na slavnostním zahájení promluvili také starostové prvního až čtvrtého plzeňského obvodu, hlavními sportovními hvězdami byli olympijská vítězka Eva Samková, legendární žokej Josef Váňa a čerstvá mistryně Evropy v cyklistice Simona Spěšná. Spoustu návštěvníků i přes nepříznivé klimatické podmínky přilákaly exhibice ve skate parku.

V neděli se pak už za téměř ideálního počasí areál Škoda sport parku v městské části Plzeň 2-Slovany zaplnil tisícovkami lidí, kteří na vlastní kůži a pod odborným dohledem trenérů a členů klubů z Plzně a Plzeňského kraje zkoušeli nejrůznější druhy sportů. Součástí nedělního programu Sportmanie bylo Mistrovství České republiky v lukostřelbě, těm nejlepším předávali medaile olympijský vítěz v moderním pětiboji David Svoboda a olympionik Přemysl Švarc.

Dnes, v pondělí 22. srpna, končí na Sportmanii první třídenní blok, při kterém děti do 15 let sbírají do speciální aplikace QR kódy, které pak vyměňují za bronzové medaile. Za první víkend rozdali pořadatelé téměř 2000 bronzových medailí. Odkaz na aplikaci stejně jako podrobný program, mapu areálu, seznam stanovišť a všechny další informace jsou k dispozici na stránce https://sport.plzen.cz/SportmaniePlzen.

Od zítřka – po změně sportů na některých stanovištích – budou po splnění jednoduchých podmínek získávat děti medaile stříbrné. Největším lákadlem druhého třídenního bloku sportů bude zcela jistě opravdový sníh.

Program na hlavním pódiu na jednotlivé dny nabízí každou čtvrthodinu představení některého z klubů včetně ukázek sportovních aktivit a vždy 15 minut před celou hodinou jsou připraveny jednoduché soutěže o ceny.

Pro parkování návštěvníků je vymezena obslužná komunikace nad vodárnou a parkoviště v areálu DEPO 2015. Vzhledem k omezenému počtu parkovacích míst a snadné dostupnosti hromadnou dopravou doporučují pořadatelé využít k cestě na Sportmanii služby PMDP.

Největší sportovní akce pro veřejnost v Plzni potrvá do neděle 28. srpna. Vstup na akci je zdarma, otevřeno je ve všední dny od 14 do 20 hodin, v sobotu od 10 do 20 hodin a v závěrečný den Sportmanie Plzeň, v neděli 28. srpna, bude otevřeno od 10 hodin, ovšem veškeré sportovní aktivity skončí už v 16 hodin.

Některá další lákadla Sportmanie:

úterý 23. 8.:čerstvý držitel Stanley Cupu z Colorada Pavel Francouz a stříbrná medailistka z olympiády v Londýně 2012 tenistka Andrea Sestini Hlaváčková

pátek 26. 8.:kouzelnická show Romana Budila (zároveň mistr ČR v běhu na 5000 m) 

sobota 27. 8.:Barevný běh (pořádá Rozběháme Česko) 

neděle 28. 8.:cyklistický závod pro děti i pro dospělé 

Podrobnější informace: https://sport.plzen.cz/SportmaniePlzen. 

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 22.08.2022 14:33



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka