Už popáté se ve Škodalandu konal největší překážkový běh pro děti

V pořadí již pátý ročník překážkového běhu pro děti proběhl v multifunkčním areálu Škodaland, který svým rozsahem může být právem nazýván největším dětským překážkovým během u nás.

Jarní servisní akce AUTO CB

 Tohoto závodu se také zúčastňují děti se zdravotním hendikepem a děti z dětských domovů. A že byly děti po minulém ročníku natěšené, svědčí i účast na nedělním závodu – více než tři stovky dětských závodníků, které doprovodili rodiče či prarodiče.

Tento ročník byl význačný tím, že se běželo pro malé autisty. „Chtěli jsme pomoci potřebným, domluvili jsme se tedy s ředitelkou občanského sdružení ProCit a 150 korun ze startovného jde na jejich účet s tím, že uhradí pobyt dětí s autismem na Šumavě,“ informuje Michal Boháček z pořádajícího spolku Kukačky. Na účet sdružení ProCit bylo odesláno 46.500 korun, a tak do Železné Rudy odjede 12 rodin, kde stráví v přírodě celý týden.

Děti ve věku od 4 do 13 let startovaly v několik kategoriích a běžely po vyznačené trase v nerovnoměrném terénu, který byl doplněný překážkami. Šlo o náročný závod, který prověřil jejich fyzickou zdatnost, ale také psychickou odolnost při překonávání překážek. Trasa závodu ŠKODALAND RACE JUNIOR měří již téměř 1500 m a obsahuje 15 překážek.

„Tento závod přinesl dětem určitě sportovní vyžití a tím, jak se každý rok zdokonaluje, prodlužuje se i trať a přidávají další překážky. Například jedna z nových překážek pro děti byla brodění „kačírkem“, což pro ně bylo velmi fyzicky náročné. Smyslem této akce je přivést děti ke sportování a aktivnímu vyžití. Velmi mne těší i dobročinný rozměr celé akce,“ říká Petr Baloun, I. místostarosta MO Plzeň 3.

Každý registrovaný závodník dostal poukázku na využití služeb v areálu ŠKODALAND v hodnotě 100 Kč a pokud úspěšně překonal všechny překážky a dorazil do cíle, získal od pořadatele medaili s logem závodu a drobný dárek. První tři závodníci, kteří zdolali tuto náročnou trať v nejlepším čase ve své kategorii, získali pohár s logem závodu. Hodnoceni byli vždy nejlepší tři chlapci a tři dívky zvlášť. Absolutně nejrychlejší závodník pak získal pohár starosty MO Plzeň 3.

„Já osobně mám vždy radost, když náš multifunkční areál ožije, tedy jak kulturně, tak 

i sportovně, že přišlo hodně sportu chtivých dětí, které jsou v přírodě a že nám počasí přeje. Věřím, že vyhrál ten nejlepší a hlavně, že si to všichni parádně užili,“ doplnil David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

Nedělní závod proběhl jak po sportovní, tak po organizační stránce perfektně a všichni účastníci ocenili i krásné počasí, které přispělo k vynikajícím výsledkům. Celkovým vítězem se stal, stejně jako v předchozích dvou letech Dominik Děd. 

Akci pořádá spolek Kukačky z.s ve spolupráci s Městským obvodem Plzeň 3. Výsledkem této příkladné spolupráce je velmi oblíbený závod pro děti, za kterým jezdí účastníci i zdaleka a nesmíme zapomenout i na tu skutečnost, že závod mohou absolvovat vedle svých zdravých kamarádů i děti se zdravotním hendikepem a také děti z dětských domovů.

Vedle organizátorů je třeba také poděkovat partnerům akce a všem, kteří s organizací i zajištěním doprovodného programu pomohli. Mezi nimi byli i naši dobrovolní hasiči z JSDH Radobyčice, kteří doplňovali vodu do vodních příkopů a dětem instalovali vodní stěnu pro osvěžení.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
17.06.2022 09:05



3 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka