V Besedě zahrají senzační Postmodern Jukebox

Koncertní lahůdku připravila na pátek 17. června Měšťanská beseda. Poprvé v západočeské metropoli zahraje celosvětově oblíbená kapela Postmodern Jukebox z USA.

Jarní servisní akce AUTO CB

Svoji show plnou známých popových i rockových hitů ve své úpravě rozbalí ve Velkém sále v 19.30 hodin.

Nadčasové hudební uskupení čítá na desítky muzikantů, kteří se v interpretaci různých hitů střídají a mění se také jejich složení na koncertních šňůrách. „Je to v podstatě revival, ale písně například od Abby, Metalliky či Davida Bowieho hraje přearanžované do jazzu dvacátých a třicátých let minulého století. Jsou hodně aktivní a oblíbení na sociálních sítích, mají miliony sledujících, jejich klipy na Youtube dosahují milionových počtů zhlédnutí,“ přiblížil americké uskupení Ivan Jáchim, jednatel provozovatele Měšťanské besedy. Na akci, která musela být kvůli covidu dvakrát odložena, budou v netradičně uspořádaném Velkém sále připravena místa k stání i sezení.

„Jsem vděčný, že mohu tvořit a spolupracovat s tolika talentovanými lidmi, živé hraní v sále  plném fanoušků je něco, co nám všem opravdu chybělo,“ řekl před zahájením turné Welcome to the Twenties 2.0 zakladatel skupiny pianista Scott Bradlee.
Se svým turné slibují Postmodern Jukebox návrat k osobitosti a řemeslné zručnosti, typickým pro hudbu dřívějších generací. „Připravte se na nejsenzačnější party 20. let našeho věku. Zapomeňte na problémy a přijďte si s námi užít opravdový hudební talent a nadčasový styl – naživo a ve skutečném světě,“ vzkázal hudebním fanouškům Bradlee. Ten byl v roce 2010 ještě jedním z mnoha muzikantů, kteří se snažili prorazit v New Yorku. Když se rozhodl hledat publikum na Youtube a ve svém bytě s kamarády natočil jazzový remake písně Thrift Shop, sláva přišla téměř okamžitě. Během týdne mělo video přes milion zhlédnutí.

Od roku 2014, kdy Postmodern Jukebox začali hrát naživo, vystupovali na stále větších pódiích. „Projekt Scotta Bradleeho se během poměrně krátké doby proměnil v celosvětový fenomén, protože vyprodal koncerty ve více než 60 zemích po celém světě – a je to tak správně,“ napsal o nich Houston Press.

Součástí koncertů jsou i výjimečná vystoupení stepařů. „Poprvé jsem viděl, že podpatky mohou být plnohodnotný hudební nástroj,“ řekl Jáchim, který vystoupení kapely už viděl.  „Líbí se mi na tom absolutní profesionalita s nadhledem a legrací,“ dodal. 

Vstupenky na koncert jsou v prodeji na www.mestanskabeseda.cz.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka