V kraji se natáčí české filmy. A dostanou příspěvky

Tři filmové snímky plánuje podpořit Plzeňský kraj, které se budou natáčet na území kraje.

Jarní servisní akce AUTO CB

 Jedná se o následující filmy:

1) Film „Matky“ je břitkou komedií o podobách a úskalích mateřství na počátku 21. století. Všechna řešená témata jsou nahlížena s nebývalou dávkou otevřenosti a černého humoru. Jedna z hlavních postav spolu se svojí rodinou žije kousek od Plzně. Ve filmu budou využity lokace v nejbližším okolí reálných míst, která jsou pro postavy zásadní a utvářejí jejich charakter. Lokace budou využity 2 natáčecí dny. Je plánováno herecké obsazení ve složení Hana Vagnerová, Petra Hřebíčková, Jakub Prachař či Jiří Langmajer. Dotace by měla být poskytnuta ve výši 400 tisíc korun.

2) Film „Il Boemo“ vypráví o oslnivém úspěchu nejslavnějšího českého skladatele 18. století Josefa Myslivečka, o jeho jedinečném talentu, ale také o úsilí, které věnoval až do vlastního konce své hudbě. Titulní roli ztvární Vojtěch Dyk. V Plzeňském kraji proběhne natáčení u řeky Střely a v klášteře v Plasích (zásadní historické scény – setkání Myslivečka s Mozartem - v klášteře budou natočeny také některé scény odehrávající se v Římě). Režisérem snímku je Petr Václav, významná osobnost českého hraného i dokumentárního filmu (Marian, Cesta ven, Paralelní světy, Zpověď zapomenutého). Navrhovaná dotace je 600 tisíc korun.

3) Film „Zátopek“ mapuje životní osudy, výhry a prohry největšího atleta české historie. Společnost připravuje zfilmování Zátopkova sportovního i životního boje již od roku 2013. Na území Plzeňského kraje se realizovala jedna z finančně nejnáročnějších scén filmu (odlet Československé reprezentace na olympijské hry do Helsinek), která je pro film zásadní. Představitelem titulní role je plzeňský rodák Václav Neužil. Navrhovaná dotace je 400 tisíc korun.

Poskytnutí finanční podpory bude ještě schvalovat zastupitelstvo.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka