V Krašovské v sobotu zažijete Zdravý dětský den

FN Plzeň a Krašovská Aktivity centrum širokou veřejnost na zábavné odpoledne plné netradičních sportovních disciplín a dobrého jídla.

Jarní servisní akce AUTO CB

Zdravý dětský den se vrací po několikaleté pauze s podtitulem I s cukrovkou se dá žít naplno a uskuteční se v sobotu 9.9.2023 v Krašovská Aktivity centru v Plzni.

Akce je pořádána pro širokou veřejnost, podpořit ale chce především ty, kteří musejí žít s onemocnění diabetes. Ukáže, že i s touto nemocí se dá žít naplno! Odborníci z FN poradí rodičům, jak správně se v rodině stravovat, nebo si popovídají s těmi, kteří se s cukrovkou teprve učí žít. S lektory z Krašovská Aktivity centra si děti vyzkouší třeba překážkovou fit dráhu, jumping, kangoo boty nebo africké bubnování a kuchaři z FN Plzeň připraví ochutnávku slaného i sladkého menu, na kterém si pochutnají úplně všichni. „Jsme velice rádi, že Krašovská Aktivity centrum Plzeň může být součástí této akce, která zajišťuje nejen dostatek sportovních aktivit pro děti i dospělé, ale také má vzdělávací potenciál směrem k veřejnosti. Osvěta pro život s diabetes i  s ukázkami zdravého stravování přesně zapadají do konceptu centra na Krašovské,“ říká  ředitele Obytné zóny Sylván – Pavel Trefanec.

„Praxe v nemocnici ukazuje, že prevence je potřebná a přináší pacientům jen to dobré. Ať je to v rámci diabetu či jiného závažného onemocnění. Čím dříve diagnostikujeme nemoc, tím dříve můžeme nemocným pomoci a často i zkrátit dobu léčby. FN Plzeň nejen léčí, ale i pomáhá svým poradenstvím a proto přijďte na náš Zdravý dětský den,“ dodává ředitel FN Plzeň Václav Šimánek.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka