V Plzni znásilnil dívku, tu zachránilo, že předstírala smrt

Znásilnil mladou dívku, kterou se následně pokusil zabít ve snaze zakrýt předchozí trestný čin. Do pár hodin se policii podařilo podezřelého vypátrat, zadržet a ve čtvrtek obvinit.

Jarní servisní akce AUTO CB

Kriminalisté z odboru obecné kriminality Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje zahájili trestní stíhání teprve 18letého muže, kterého obvinili ze spáchání trestného činu vraždy spáchaného ve stádiu pokusu a trestného činu znásilnění.

K hrůznému činu došlo v úterý 8. srpna 2023 v nočních hodinách v Plzni. Podle zatím zjištěných skutečností vylákal  obviněný muž poškozenou dívku na procházku kolem řeky s tím, že po cestě odnese nějaké věci svému známému. Jelikož se dívka s mužem po určitou dobu znala, souhlasila. Po chvíli změnil muž směr a nečekaně se vydal do nedalekého lesíku. Dívce svázal ruce, přelepil ústa a znásilnil ji. Následně ji způsobil ještě řezné zranění a vyhrožoval smrtí.  Pak dívku zabalil do pytle, shodil ze srázu do lesa a z místa odešel. Dívce, která předstírala smrt, čímž si pravděpodobně zachránila život, se podařilo dostal z místa pryč a zavolat si zdravotnickou záchrannou službu. Ta policii okamžitě o případu informovala.

Policie ihned připravovala a realizovala rozsáhlá pátrací akce s nasazením maximálního počtu policistů. "Pátrali jsme nejenom po samotném podezřelém ale i po důležitých kriminalistických stopách. Po pár hodinách se nám podařilo na základě  operativně pátracích činností, usilovném nasazení a výborné spolupráci všech policejních složek vypátrat nejenom důležité stopy, ale i zadržet samotného podezřelého muže," uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Ten byl převezen do policejní cely a kriminalisté se začali věnovat procesním úkonům. Ve čtvrtek odpoledne již vrchní komisařka odboru obecné kriminality muži sdělila obvinění z trestného činu vraždy ve stádiu pokusu a znásilnění. Rovněž bude podán podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
11.08.2023 08:04



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka