V úterý startuje na Lopatárně kriterijní Giant liga

Giant Liga v Plzni bude pokračovat 22. ročníkem a startuje již tradičně v úterý od dubna do září od 17:30 hod. Seriál odstartuje prvním závodem 18. dubna GP INSIA PLZEŇ. Giant Liga pak bude pokračovat v pevných termínech až do září.

Cílená propagace v Plzni

V letošním roce se bude závodit nejen ve sportovním areálu Rapid na Doubravce, ale i v centru města Hradce Králové v neděli 10.9.2023.

22. ročník GLP2023 se letos skládá z dvanácti jednotlivých závodů, z kterých vyjde i celkový vítěz letošního ročníku.  Cyklisté tak budou mít možnost vyniknout v jednotlivých dílech, ale i v celkovém hodnocení. Mohou na sebe upozornit jednotlivci jak v kategorii juniorů a juniorek, tak žen, mužů elite i masters. Pro kategorie juniorů, žen, mužů a masters jsou připraveny dresy lídra seriálu. I letos, stejně tak jako v ostatních letech, bude připraven puntíkovaný dres pro nejaktivnějšího jezdce měsíce. Díky rozměrům jedinečného asfaltového oválu v Plzni na Rapidu tak mohou společně startovat junioři, ženy a muži. Kde pak ženy a juniorky nově mají cíl ve 44. okruhu, masters v 51. Okruhu a junioři společně s muži v 55. okruhu. 

Nově se bude startovat tzv. „handicapovým startem“, kdy na okruh jako první vyjedou junioři, juniorky, ženy a muži masters cca 30 sekund před hlavním polem. Teoreticky tak budou mít možnost během 4 – 6 km nasbírat důležité body, které by v hlavním pelotonu těžko získávali.

Významným zpestřením cyklistického seriálu pak bude zařazení městského kritéria v Hradci Králové. Cyklistická kritéria vždy patřila do center měst, kde se v zatáčkách a úzkých uličkách zviditelní opravdu jen ti nejlepší borci. 

Giant Liga 2023, tak to je již tradiční soutěž aktivity o puntíkovaný dres „Bageterie Boulevard prestige“. Kategorie juniorů v letošním roce bude soutěžit o bílý dres „BAUHAUS Cup“ a ženy a juniorky budou soutěžit o „LIV- BOHEMIA SEKT  Cup“. Jezdci kategorie masters o dres „KIA Automatulka“. Lídr seriálu v kategorii Elite se pak oblékne do dresu GIANT - SWEEP.

Ve spolupráci s RKCA v čele s Petrem Kubiasem, bude od května před každým závodem GIANT LIGY závod i pro kategorii žáků, žákyň a kadetů, kadetek.

Kalendář a propozice na webu akce

www.giantliga.cz

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 18.04.2023 08:00



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka