Krajský úřad Plzeňského kraje bude opět hostit vánoční trhy

Vnitroblok Krajského úřadu Plzeňského kraje a prostor před vchodem do úřadu (Škroupova 18, Plzeň) letos opět ožije tradičními vánočními trhy.

Cílená propagace v Plzni

Ve čtvrtek 28. listopadu 2019 od 13:30 do cca 16:30 hodin se zde již poosmé sejdou střední školy a neziskové organizace, aby představily své rozmanité vánoční zboží.

Nabízet jej budou studenti celkem jedenácti krajských zařízení a zástupci sedmi neziskových organizací. Kraj pořádáním trhů dává prostor žákům středních škol ukázat, co dovedou a k čemu je studium právě na jejich škole dobré. To je pak přínosem pro rodiče dalších potenciálních studentů, žáků končících základní školu, kteří mohou právě na trzích otestovat výsledky práce pekařů, cukrářů i dalších řemeslných oborů. Kreativitu v podobě prodávaných výrobků představí také zástupci neziskových organizací z Plzeňského kraje.

Co na trzích koupíte a ochutnáte?

Také letos bude nabídka tradičních pochutin, výrobků, ale i služeb velmi pestrá. Ve foyer úřadu nabídnou své služby kosmetičky a kadeřnice z domažlického učiliště. Neziskové organizace představí tradiční výrobky jako je keramika, šátky, vánoční dekorace, hospicové ponožky i šité hračky, tkané koberečky či svíčky.

Studenti krajských škol budou nabízet adventní věnce, svícny, keramiku, zdobené perníkové chaloupky a další typické vánoční dekorace. Chybět samozřejmě nebudou dobroty jako sladké palačinky, vánoční perníčky, žloutkové věnečky, cukroví či lívanečky. Pro ty, kteří si nepotrpí na sladkosti, bude v nabídce kebab na špejli, bramboráčky nebo klasický párek v rohlíku. A na zahřátí si každý může dát punč, svařák nebo kávu.

Které školy se budou letos prezentovat?

Trhů se opět zúčastní Odborná škola výroby a služeb, Plzeň; Hotelová škola, Plzeň; Střední odborné učiliště, Domažlice; Střední škola živnostenská a Základní škola, Planá; Střední škola zemědělská a potravinářská, Klatovy; Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Horšovský Týn; Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Sušice; Střední škola, Bor; Základní škola a Odborná škola, Horšovský Týn; Střední škola, Rokycany a Střední odborná škola obchodu, užitého umění a designu, Plzeň.Nákupem podpoříte také neziskové organizaceSvé výrobky budou nabízet také zástupci neziskových organizací MOTÝL, z.ú.; Stacionář Človíček pro osoby s postižením Plzeň; Hospic svatého Lazara, z.s.; Svaz neslyšících a nedoslýchavých osob v ČR, z.s., Spolek neslyšících Plzeň, p.s.; Mamma HELP centrum Plzeň; Základní škola speciální a Praktická škola Diakonie ČCE Merklín a Sdružení občanů EXODUS, z. s.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka