Ve znamení hus na talíři jsou tyto dny v restauracích Plzně

Podniky už lákají na svatomartinská menu, nabídky vyvrcholí o víkendu. O gurmánské zážitky je velký zájem.

Cílená propagace v Plzni

Restaurace nabízejí celé husy se zelím a knedlíky, možné je objednat si jako předkrm husí játra a polévky, ve výběru jsou i konfitovaná nebo pomalu pečená husí stehna, třeba s madlovou nádivkou.

Na svatého Martina pak přibudou i mladá vína, rezervace na víkend rychle mizí. Husa se podle legendy na pekáč dostala proto, že zradila svatého Martina.

Ten je dnes mimo jiné patronem hus a vinařů a v sobotu zavítá na bílém koni s družinou i na trhy na plzeňském náměstí.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka