Velkou cenu v Plzni spláchnul déšť s kroupami, zkrácený závod vyhrál Stošek

Desátý díl GIANT LIGY v Plzni – předpověď odpolední bouřky se nakonec vyplnila a ta kompletně spláchla areál a celé startovní pole. Z bezpečnostních důvodů byl závod v bouřce i kvůli špatné viditelnosti zkrácen.

Cílená propagace v Plzni

 Jezdci tak absolvovali přesně 40 km z vypsaných 60 km.

Sportovní odpoledne ještě za pěkného počasí na Rapidu odstartovaly opět kategorie žáků a kadetů, kdy se pořadatelství závodu pro mládežnické kategorie zhostil Jakub Kubias se svým týmem RKCA. Přijela řada mladých talentů, která si mohla vyzkoušet jedinečný okruh v Plzni na Doubravce.

Silný protivítr opět foukal jezdcům do cílové rovinky a na protilehlé rovince pak mohli závodníci pořádně roztočit svá kola. A závodilo se hned od startu, neb junioři, ženy a muži masters startovali s 30 sekundovým handicapem před hlavním polem. Elitní jezdci však tuhle ztrátu smazali po necelých čtyřech kolech. 

Aktivitou ze začátku hýřil Petr Kelemen (TUDOR Pro Cycling), ale nepodařilo se mu odskočit. Na 10. km pak odjela dvojice Martin Stošek (Canyon Northwave MTB Team) a Radek Koblic (Hello CTW). Duo vydrželo kroužit před pelotonem necelé tři okruhy. Po dojetí hlavním pelotonem poodskočil osamoceně Daniel Turek (TEAM Felbermayr), kterého si po 4 km dojela dvojice Richard Habermann (SPARTA Praha), a ve skvělé formě jedoucí Martin Stošek.

Trojice pak perfektně spolupracovala a málem dojela celé startovní pole o jeden okruh.

Vzhledem k povětrnostním podmínkám, které pak následovaly, byl závod ukončen. Jezdci měli v ten okamžik najeto necelých 40 km.

Zkrácený závod tak vyhrál Martin Stošek (Canyon Northwave MTB Team), který nasbíral do té doby 28 bodů.

V rámci 130 let cyklistiky ve Slavii byli v závodě vyhlášeni i tři nejlepší jezdci kategorie masters nad 55 let.

Martin Stošek v cíli: „Chystám se na Mistrovství světa v maratonu, které bude v Dánsku a závod se mi hodil do přípravy. Jsem spokojený.“

Jedenáctý díl Giant Ligy 2022 pokračuje v úterý 13. září opět v Plzni na Rapidu.

foto: pavel křikava

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 07.09.2022 12:06



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka