Viktoria přivítala posilu - záložníka Adriela Ba Louu

K týmu Viktorie Plzeň se ve středu připojila další posila – Adriel D’Avila Ba Loua. Čtyřiadvacetiletý záložník z Pobřeží slonoviny podepsal smlouvu na tři roky.

Cílená propagace v Plzni

Adriel Ba Loua přichází do plzeňské Viktorie z Karviné, v jejímž dresu dokázal svými výkony zaujmout a v minulém ligovém ročníku patřil mezi nejlepší například v počtu gólových asistencí. „Jde o velmi zajímavého hráče do ofenzivy, který má obrovský potenciál. Jsme rádi, že se podařil jeho přestup uzavřít a věříme, že ještě zvýší konkurenci v našem týmu,“ uvedl generální manažer klubu Adolf Šádek.

Čtyřiadvacetiletý záložník během úterý absolvoval, stejně jako všichni hráči Viktorie na startu přípravy, testování na Covid-19 a dnes jej čekají zátěžové testy a od čtvrtka se připojí k týmovému tréninku.

„Viktoria je velký klub se skvělým zázemím a obrovskými ambicemi. Její zájem jsem vnímal delší dobu a tato nabídka mě hodně zaujala, mám motivaci posunout se v kariéře, budu se chtít prosadit a přispět k týmovému úspěchu,“ řekl po podpisu smlouvy Adriel Ba Loua.

Viktoriánský dres si v zápase může tedy poprvé vyzkoušet již v sobotním přípravném duelu s Českými Budějovicemi.

Přestupovou částku se oba kluby rozhodly nezveřejňovat.

Adriel Ba Loua se narodil ve městě Yopougon, ve své rodné zemi nastupoval za klub ASEC Mimosas, v jehož akademii vyrostli například Salomon Kalou, Yaya Touré či Gervinho. V létě 2015 zamířil na zkušenou do francouzského Lille, následně působil i v dánském klubu Velje Boldklub. Dres Karviné oblékl poprvé v roce 2018 a poměrně rychle se stal jednou z ofenzivních hvězd ligy. Nyní jej čeká nová výzva v červenomodrém dresu. Na něj si vybral číslo 50.

Adrieli, ať se ti ve Viktorce daří!

fcv

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka