Viktoriáni pomáhali na onkologii ve FN Plzeň

Onkologická a radioterapeutická klinika Fakultní nemocnice Plzeň nabízí svým pacientům špičkovou péči v jednom z nejmodernějších areálů v naší zemi.

Jarní servisní akce AUTO CB

Při dlouhodobém pobytu, který léčba často vyžaduje, neosobní prostředí nemocnice příliš pohody nepřidá.

Pivovar Gambrinus přišel s nápadem, jak pacientům pomoci. Společně s fotbalisty FC Viktoria Plzeň opět spojili síly a vlastníma rukama zrekonstruovali návštěvní místnost tak, aby se v ní pacienti cítili lépe.

Moderní nemocnice se soustředí na zdraví i psychiku pacienta

Onkologická a radioterapeutická klinika FN Plzeň je v nových moderních prostorách od roku 2011 a patří mezi největší a nejnovější onkologická centra v České republice. „Cílem všech zaměstnanců naší kliniky je v první řadě zdraví pacienta a jak všichni víme, uzdravování je možné jen v případě, že léčíme tělo a nezapomínáme na duši,“ zhodnotil přednosta kliniky Jindřich Fínek a dodává, „jsme rádi, že sídlíme v moderním areálu, který nám umožňuje pacientům věnovat komplexní péči na nejvyšší úrovni. Rekonstrukce návštěvní místnosti jim umožní se setkávat s jejich blízkými v příjemném prostředí a na chvíli se alespoň pocitově vzdálit léčbě.“

 Gambrinus a Viktorka vrací pomoc Plzeňákům

„S kluky z Viktorky i jeho fanoušky spolupracujeme na dobrých věcech na mnoha úrovních. Jsem rád, že kluci naši výzvu pomoci pro onkologicky nemocné přijali a my mohli společně, jako Plzeňáci, pomoci uskutečnit tuto dobrou myšlenku,“ hodnotí spolupráci sládek pivovaru Gambrinus Pavel Zítek a doplňuje: „Gambrinus má v Plzni téměř 150 let dlouhou historii a bez Plzeňáků by nemohl existovat. Za tu dobu nás plzeňští nejednou podpořili a my jsme rádi, že máme příležitost jim to vracet na místech, kde vidíme, že to má smysl.“ Pivovar tak posunul svoji spolupráci s klubem na novou úroveň, kterou obě strany potvrdily, že patří ke svému městu a jeho obyvatelům.

„Aktuálně se nám jako týmu daří. V takových chvílích si ale musíte vždy uvědomovat, že to tak nemusí vždy být. Proto si nesmírně vážíme všech, kteří nás podporují za jakékoli situace a my se jim snažíme dělat radost nejen výkony na hřišti, ale pomáhat i mimo něj. Pacienti onkologického centra jsou velcí bojovníci a zaslouží si, aby se i v době léčby mohli cítit alespoň trochu domácky a pohodlně,“ říká útočník Viktoria Plzeň Marek Bakoš. Spolu se spoluhráči Romanem Hubníkem a Matúšem Kozáčikem se aktivně zapojili do rekonstrukce návštěvnické místnosti na onkologické klinice FN Plzeň. Vzali do rukou šroubováky, vrtačky a strávili přípravou nové místnosti celé odpoledne. „Z naší strany to je to nejmenší, jak můžeme pomoci a činíme tak rádi. Hlavní je, aby se zde pacienti cítili dobře a přišli zde na jiné myšlenky,“ dodává kapitán Viktorie Roman Hubník.  

Podle návrhu architekta Víta Spálenského oživili prostor místnosti tak, aby sloužil pacientům i jejich blízkým, a přitom nepůsobil sterilně a neosobně, jak je tomu v nemocničních prostorách zvykem. Do rekonstrukce zapojili vlastní síly a návrh architekta pomohli realizovat. „Poděkování náleží všem, kteří se na realizaci této skvělé myšlenky podíleli a zvlášť pivovaru Gambrinus za nápad i vložené finance, bez nichž by to nešlo,“ uzavírá ředitel Fakultní nemocnice Plzeň Václav Šimánek. 

 

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka