Viktorka na závěr soustředění podlehla Šanghaji 1:5

Své poslední utkání na španělském soustředění v Marbelle sehrála Viktoria proti čínskému celku Šanghaj Greenland Šen-chua.

Cílená propagace v Plzni

V Marbella Football Center se sice ujala vedení 1:0, ale ve druhém poločase již kraloval pouze soupeř.

V osmé minutě se zrodila první útočná akce zápasu. Jan Kopic po přihrávce ze středu pole pronikl do pokutového území, tváří v tvář brankáři Shuaiovi však neuspěl. Tlak Viktorie pokračoval, v dalších nadějných příležitostech ale zamířili mimo bránu Patrik Hrošovský s Alešem Čermákem. Šanghaj poprvé zahrozila až ve 26. minutě, kdy nejprve Aleše Hrušku pořádně prověřil Li Peng a následně z rohového kopu také centr kapitána Gia Morena. Plzeňský gólman se v obou případech zaskvěl. O pár minut později už se Viktoria ujala zaslouženého vedení. Na konci vydařené kombinační akce stál Michael Krmenčík, který těžil z velice dobré spolupráce Jana Kopice s Alešem Čermákem. Chvíli poté to mohlo být již o dvě branky – Kopicovu střelu z přímého kopu vyrazil Li Shuai a následnou dorážku Petržely zastavil bránící hráč na čáře. To bylo z prvního poločasu vše.

Do druhé půle vyslal trenér Pavel Vrba pět nových hráčů. Čínský celek se ale v úvodu dokázal dostat do šance, ve které byl faulován Martins v pokutovém území a následovala penalta, kterou kapitán Gio Moreno bezpečně proměnil. Kolumbijský záložník měl šanci i o chvíli později, z přímého kopu však jeho ránu vytáhl Hruška na roh. V 64. minutě kouč Vrba vystřídal další dva hráče v poli a do hry poslal i brankáře Dominika Sváčka, který ovšem záhy inkasoval, když se do velké šance dostal Gio Moreno. V zakončení už nezaváhal, stejně jako o pár minut později Obafemi Martins. Šanghaj tak získala rychlé vedení 3:1. Čínský tým byl na koni a vzápětí přidal další dva góly, když se nejprve z protiútoku trefil Sun Shi Lin a následně osamocený Gio Moreno dovršil hattrick. O snížení se po centru Martina Zemana pokusil Tomáš Chorý, jeho hlavička však postrádala přesnost. V závěru ještě své šance nevyužil Marek Bakoš.

Viktoria tak podruhé za sebou inkasovala pět branek, Šanghaji podlehla 1:5.

Soustředění, středa 24.1.2018, 16:00, Marbella Football Center

Plzeň: Hruška (64. Sváček) – Řezník (46. Havel), Hubník (C) (72. Živulič), Hájek (72. Piroch), Limberský (72. Kovařík) – Hořava (46. Kolář), Hrošovský (64. Ivanschitz) – Petržela (46. Pilař), Čermák (64. Bakoš), Kopic (46. Zeman) – Krmenčík (46. Chorý).

Šanghaj: Li Shuai – Martins, Moreno (C), Li Jian Bin, Qin Sheng, Romero, Wang Lin, Cao yun Ding, Li yun Qiu, Li Peng, Guarín.

Branky: 35. Krmenčík – 49. Moreno (pen.), 65. Moreno, 68. Martins, 71. Sun Shi Lin, 73. Moreno.

foto: fcv

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka