Virtuální realita nabízí nové možnosti pro dopravu v Plzni

Společnost CIE consulting přišla s konkrétním plánem, jak využít technologii virtuální reality jako nástroj pro zvýšení bezpečnosti v městské hromadné dopravě v Plzni.

Jarní servisní akce AUTO CB

V současné době společnost řeší podobnou problematiku bezpečnosti ve vlakové dopravě.

V novém cowork centru BIC Port byl představen projekt spojený s virtuální realitou prvnímu náměstkovi primátora Romanu Zarzyckému, se kterým jednatel společnosti Marek Bárdy probral možnosti zvýšení bezpečnosti v městské hromadné dopravě i v jejím blízkém okolí. Celý projekt je zaměřen na trénink řidičů městské hromadné dopravy v Plzni, kdy jsou právě řidiči v rámci tréninku ve virtuální realitě vystavováni krizovým situacím, do kterých se nezřídka dostávají řidiči i v realitě. Jedná se o nácviky situací z provozu (např. Vběhnutí chodce), ale také nácvik situací první pomoci (např. První pomoc při náhlém kolapsu pasažéra) a v neposlední řadě nácvik konfliktních situací (např. Agresivní pasažér). Toto vše umožnila technologie virtuální reality v rukou vývojového týmu CIE consulting, která původně svá řešení vyvíjela primárně pro výrobní podniky.

„Celý nápad vznikl na základě realizovaných projektů pro výrobní podniky, kdy společnost CIE consulting využívá technologii virtuální reality pro zaškolování pracovníků ve výrobě a trénink BOZP,“ řekl Marek Bárdy.„Technologie nám přináší nové možnosti a právě Plzeň je městem, kde jsou nové technologie podporovány a to zvláště pak když dokáží zvýšit bezpečnost, “ řekl Roman Zarzycký.

„Velký dík patří společnosti BIC Plzeň s propojuje technologické firmy se zástupci města a kraje a tím napomáhá přenést high-tech technologie využívané v leteckém a automotive průmyslu blíže k obyvatelům města,“ dodal Konstantin Novikov, ředitel pro oblast moderních technologii ve společnosti CIE consulting.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 01.09.2020 08:08



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka