Vítězný snímek Cannes 2018 Zloději a nový film Lászla Nemese Soumrak představí festival Be2Can

Sklizeň toho nejlepšího, co letos nabídly tři nejvlivnější světové filmové festivaly v Berlíně, Benátkách a Cannes.

Cílená propagace v Plzni

Plzeňská edice přehlídky Be2Can představí sedm snímků, které dojímají, baví, vmačkávají do sedaček, vyzývají i mění životy. Jsou to filmy, o kterých se mluví. Vidět je můžete ve dnech 4. - 7. října v Moving Station.

Přehlídku soutěžních a oceněných titulů zahájí držitel Zlaté palmy: citlivé a vrstevnaté drama Zloději o bezpodmínečné lásce a důstojnosti chudých od japonského mistra rodinných drobnokreseb Hirokazu Koreedy. Na programu je také v Benátkách právě premiérovaný film Soumrak maďarského režiséra Lászla Nemese, držitele Oscara za Saulova syna. 
 
„Be2Can vám pomůže zorientovat se. Na světě je více jak 3500 filmových festivalů, jen v Evropě se ročně natáčí více než 1700 filmů. Be2Can v premiéře představí 10 špičkových snímků z Berlína, Benátek a Cannes. Pokud je zvládnou diváci vidět všechny, budou mít za sebou úvod do současné festivalové kinematografie. Be2Can je zkrátka efektivním filmovým vyhledávačem, nejrychlejší cestou k filmům, o kterých se mluví,“ řekl ředitel festivalu Be2Can Ivan Hronec.

Z canneské soutěže se představí zmiňovaný snímek Zloději a na halucinogenní výlet s Andrewem Garfieldem se diváci vydají ve svůdném, hypnotickém až lynchovském neo-noir thrilleru Záhada Silver Lake talentovaného amerického režiséra Davida Roberta Mitchella.

Z německého Berlinale se představí snímek Tvář polské režisérky Małgorzaty Szumowské, který je nekompromisní i mimořádně vtipnou studií krize identity i bajkou o vnitřní síle a kráse, která propojuje realismus, fantazijní prvky a černý humor. Chybět nebude ani první hraný film o teroristickém útoku, který otřásl Evropou, drama Utoya, 22. července norského režiséra Erika Poppeho. V programu nechybí ani nevšední a citlivé psychologické drama 3 dny v Quiberonu režisérky Emily Alef sledující tři dny v životě herecké hvězdy Romy Schneider. Snímky z Berlinale uzavírá minimalistická lovestory Láska mezi regály z prostředí velkoskladu, která svojí směsicí subtilního dramatu a komedie připomíná film Toni Erdmann – a nejen proto, že v něm září skvělá Sandra Hüller.

Před pár dny měl v Benátkách světovou premiéru snímek Soumrak maďarského režiséra Lázsla Nemese, jehož režijní debut Saulův syn získal Velkou cenu poroty v Cannes i Oscara za nejlepší cizojazyčný film. Nemesova novinka se odehrává v jeho rodné Budapešti na počátku 20. století. Drama sleduje dvacetiletou Irisz Leiter, která přijíždí do maďarského hlavního města poté, co strávila dospívání v sirotčinci, a je náhle konfrontována s vlastní minulostí a temným tajemstvím obestírajícím její rodinu.

Detailní program je zveřejněn na webových stránkách www.johancentrum.cz a www.be2can.eu. Vstupenky jsou k dostání v předprodeji v síti GoOut nebo také na místě (na baru kavárny Moving Café).


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 01.10.2018 17:04



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka