U Borského parku je nové parkoviště, vsakuje dešťovou vodu

Rozšíření parkovacích míst v ulici U Borského parku je další investiční akcí, kterou plzeňský centrální obvod tento rok úspěšně dokončil.

Cílená propagace v Plzni

Obvod touto akcí v této lokalitě nejenom navýšil počet parkovacích míst, ale také vyšel vstříc místním občanům a zrušil dlouhodobě kritizované parkoviště kamionů.

„Technický stav tohoto parkoviště byl již neúnosný, živičná plocha byla v dezolátním stavu a také jsme chtěli vyřešit dlouhodobý problém s parkováním kamionů, které obtěžovaly místní občany. Proto jsme přistoupili k celkové rekonstrukci tohoto parkoviště,“ vysvětluje Petr Baloun, I. místostarosta plzeňského centrálního obvodu.

Aby nebyla komplikována situace s parkováním, snažil se obvod zrealizovat samotnou akci v co nejkratším čase, což se díky zhotoviteli. Ten se musel navíc vyrovnat s omezeními a následky v souvislosti s opatřeními při první vlně výskytu koronaviru a také s posunem začátku akce z důvodu velké investiční akce města rekonstrukce křižovatky Klatovská X Kaplířova.

I přes tyto komplikace zhotovitel předal parkoviště ještě před sjednaným termínem za necelé čtyři měsíce.

„Přestože akce byla provedena v rekordním čase, muselo v lokalitě dojít ke krátkodobému omezení kapacity parkovacích míst. Za to se místním omlouváme a děkujeme za pochopení. Myslím, že konečný výsledek za to stojí,“ říká Petr Baloun.

Komunikace na novém parkovišti má zcela nový povrch z asfaltového betonu, parkovací místa a chodníky jsou provedeny tak, aby dláždění umožňovalo co největší vsakování dešťových vod. Kapacita parkoviště vzrostla z původních 42 na 69 šikmých parkovacích míst. Samozřejmostí jsou i dvě parkovací místa pro hendikepované občany. Na podzim budou k novému parkovišti vysázeny stromy a zeleň. Investiční náklady na tuto akci byly 5 756 819 Kč, což je o více než 1,5 milionu korun méně, než se původně předpokládalo.

„Jsem rád, že v našem obvodě dochází k dalšímu pozitivnímu posunu v oblasti dopravy v klidu a konkrétně pro místní občany byl do budoucna vytvořen větší a bezpečnější komfort parkování bez obtěžujících kamionů,“ dodal David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka