Výhody koulí na dveře a doporučení, jak vybrat tu nejvhodnější

Přestože v Česku nemají koule a dveře takovou tradici, Britové a Američané na ně nedají dopustit. Pojďme se společně podívat na hlavní výhody dveřních koulí a rovněž nám dovolte, abychom vám poradili, jak vybrat tu nejlepší. Na co nesmíte při výběru zapomenout a co musíte zohlednit?

Jarní servisní akce AUTO CB

Není klika, jako klika

Přestože jste zvyklí na klasické dveřní kliky, jedním z důvodů, proč je vyměnit za koule na dveře je to, že díky nim budete ve větším bezpečí. Dostat se totiž do domácnosti, která má na vchodových dveří místo kliky kouli, je pro zloděje mnohem těžší.

Je libo tradiční či zdobnou kouli na dveře?

Při výběru koule na dveře nemusíte krotit své touhy po designu a místo klasické kulaté koule bez zdobení vsadit například na květinovou. Uvidíte, že i obyčejné dveře se díky tomu změní ve stylové. Při výběru koule na dveře zohledněte nejenom to, jak ladí s dveřmi, ale také volte vhodný rozměr a ovládání koule si vyzkoušejte. Zvyknout si na otvírání dveří koulí vám chvilku potrvá, ale jakmile si na ni navyknete, nedáte na ni dopustit. Mimochodem, pokud se rozhodnete pořídit si kouli na vstupní dveře, můžete s ní zkombinovat další kovářské polotovary, například ornamenty na plotě či další ozdobné prvky.

Řešení otevírání dveří pro nerozhodné

Nejste si zcela jisti tím, že si na otevírání dveří pomocí koule zvyknete? Sáhněte po variantě koule/klika. Z jedné strany budete dveře otevírat a zavírat koulí, z druhé klasickou klikou. Ovšem pozor, pečlivě si pohlídejte, že jste si zvolili správnou orientaci dveřního kování.

Pořiďte si na své domovní či interiérové dveře kouli a zvyšte tak zabezpečení své domácnosti. Zlodějům svým rozhodnutím zamotáte hlavu a budou se vašemu domovu vyhýbat obloukem. Váš domov bude díky dveřní kouli bezpečný a stylový na první pohled.

Zdroj obrázku: Jahthanyapat / Shutterstock.com

Autor: REGIONPLZEN.CZ Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka