Vyražte v sobotu za ptactvem i do záchranné stanice zvířat

Plzeňští ornitologové a zvířecí záchranáři zvou na tradiční Podzimní ornitologickou vycházku a Den otevřených dveří v Záchranné stanici živočichů Plzeň. Akce se koná tuto sobotu 15. 10. 2022.

Jarní servisní akce AUTO CB

Zájemci o ornitologickou vycházku vedenou zkušeným ornitologem Lubomírem Volterem se sejdou tuto sobotu už v 8:30 hod. na hrázi Boleveckého rybníka (zastávka MHD Bolevecký rybník), připraven bude i další program spojený s oslavou sobotního Festivalu ptactva.

Například ornitolog Miloš Paisker bude s dalšími kroužkovateli opět chytat a kroužkovat drobné ptactvo pod Pecihrádkem u lávky pro pěší přes řeku Berounku, a to v čase od 10:00 do 11:00 hod. Účastníci vycházky půjdou i přes toto stanoviště a určitě bude na co koukat, ale ukázku kroužkování lze navštívit v uvedeném čase i samostatně.

Další akce na Festival ptactva navazující bude „Den otevřených dveří v areálu Záchranné stanice živočichů Plzeň“. "Tady se na Vás budeme těšit od 11:00  do 16:00 hodin. Využijte této možnosti a přijďte se podívat na zvířecí pacienty, ať už jako účastník ornitologické vycházky, anebo pouze návštěvník záchranné stanice," zve za organizátory šéf zvířecích záchranářů Karel Makoň.

Na vycházku je vhodné mít s sebou dalekohled a pevnější obuv, dětský kočárek není překážkou.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka