Výstava Ondrovy mokřady v zoo vzdává hold Ondřeji Hesovi

V pondělí 1. 8. 2022 byla v ZOO Plzeň zahájena vernisáž výstavy Nadačního fondu EDEN nazvaná Ondrovy mokřady.

Jarní servisní akce AUTO CB

Cílem vernisáže bylo nejenom zahájit výstavu, ale i vzpomenout a vzdát hold odkazu a památce předního plzeňského lékaře, patologa, herpetologa, teraristy, sportovce, ekologa, zakladatele nadačního fondu EDEN a člena DES OP profesora MUDr. Ondřeje Hese.
 
Na akci, kterou zahajoval a moderoval šéf DES OP, zvířecí záchranář Karel Makoň, přišlo zhruba kolem stovky lidí, od kamarádů, kolegů, rodiny a přátel přes zástupce úřadů, institucí a subjektů. Mezi přítomnými nechyběli jak Ondřejovi kolegové a špičky z medicínského prostředí, tak kamarádi a přátelé, kteří s ním realizovali jeho projekty druhové ochrany či sportovali. Nechyběla samozřejmě rodina, kolegové ze zaměstnání, studenti a dokonce i jeho kolegové z Rumunska, Gruzie a Slovenska.
 

V úvodu promluvil zakladatel a předseda nadačního fondu EDEN Ondrův dlouholetý kolega a  kamarád profesor. MUDr. Michal Michal. Následně o Ondrovi velice pěkně promluvila paní profesorka MUDr. Ludmila Boudová a hned po ní se za kamarády slova ujal její manžel profesor MUDr. Jiří Bouda. "Drobnými vstupy mezi jednotlivými vystoupeními přítomných jsem se snažil vyzdvihnout a představit Ondrovy aktivity na úseku ochrany životního prostředí, přírody a volně žijících živočichů," říká Karel Makoň. 
 
 Závěrečné slovo dostal za organizační tým Mgr. Martin Vobruba. Tím byla zahájena výstava, kterou si můžete prohlédnout do 31. 8. 2022 v prostorách  kapličky Mediterraneum v ZOO Plzeň.
 

foto: kateřina misíková

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka