Výzva: Plzeň hledá vánoční strom roku 2023

Město Plzeň na konci letních prázdnin už myslí na Vánoce. Hledá vánoční strom pro náměstí Republiky. Obrací se proto nejen na obyvatele Plzně, ale i celého regionu, s výzvou: „Nabídněte Plzni vánoční strom roku 2023.“

Cílená propagace v Plzni

„Zářící strom stojící v sousedství katedrály sv. Bartoloměje je už mnoho let v Plzni symbolem adventního a vánočního času. A každý rok se také obracíme na obyvatele regionu s tím, zda by našemu městu darovali jehličnan, který jim už na jejich zahradě stíní či jinak překáží. My se postaráme o jeho pokácení a odvoz. A tento strom pak bude dělat radost mnoha Plzeňanům i návštěvníkům města,“ uvedl primátor města Plzně Roman Zarzycký.

„Vhodný je především smrk, jedle nebo douglaska o výšce zhruba mezi třinácti až patnácti metry pravidelného kuželovitého tvaru s neprosychajícími větvemi. Důležité také je, aby ke stromu byl přístup pro jeřáb a nákladní auto, abychom mohli zajistit jeho bezpečné pokácení a odvoz na náměstí Republiky,“ dodal náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar, do jehož kompetence spadá také Správa veřejného statku města Plzně, s tím, že ne každý strom je vhodný. I po poražení bude nutné prozkoumat, zda není poškozený nebo napadený hnilobou. Výběr stromu musí posoudit také technici z veřejného osvětlení, aby rozhodli, zda strom splňuje parametry pro umístění vánočních světel a ozdob.

Nabídku s uvedením adresy pozemku a kontaktem na majitele, případně i s fotografiemi stromu a pozemku, je možné zasílat na Správu veřejného statku města Plzně, Klatovská 10-12, Plzeň, 301 00, nebo na mailovou adresu svsinfo@plzen.eu.

Výběr vánoční stromku skončí na přelomu září a října. Vzhledem k adventním trhům na náměstí Republiky se musí nainstalovat už v průběhu listopadu.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka