Žáci dvou škol v Plzni budou mít kvůli stavebním pracím delší prázdniny

Žáci ze dvou plzeňských základních škol převezmou v letošním školním roce výjimečně vysvědčení dříve než děti na ostatních školách. Jedná se o 26. základní školu a Benešovu základní a mateřskou školu.

Cílená propagace v Plzni

Důvodem jsou plánované stavební práce a rekonstrukce školních prostor. Odlišnost v organizaci školního roku u těchto dvou institucí odsouhlasila Rada města Plzně. Schválit ji musí ministerstvo školství.

„V souvislosti se zahájením stavebních prací na těchto školách není možné zajistit výuku. Školní rok tak předčasně skončí v pátek 21. června, kdy učitelé předají žákům vysvědčení. Poté budou mít děti čtyřdenní ředitelské volno a 28. června budou školy uzavřeny,“ vysvětlila náměstkyně primátora pro oblast školství Lucie Kantorová s tím, že celá věc bude projednána se zákonnými zástupci žáků škol.

Na 26. ZŠ zahájí na konci školního roku stavbu nového pavilonu, na Benešově ZŠ a MŠ začne rekonstrukce suterénu, kde se nachází učebna robotiky, školní šatny, dílna, klub, kuchyně i jídelna a další kanceláře a zázemí školy.
Obě školy se dotazují rodičů, zda pro toto období potřebují naléhavě obstarat školní družinu. Dle zájmu jsou připravené ji zajistit.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka