Začíná sezona střetů se zvěří. Dávejte za volantem pozor

Hlavními aktérkami dopravních nehod byly srny. V pondělí šetřili policisté na Domažlicku dva případy. Od počátku měsíce jich bylo šest.

Cílená propagace v Plzni

  Ke dvěma téměř totožným dopravním nehodám došlo v pondělí, dne 8. října 2018. U obou figurovala lesní zvěř. V 04:10 hodin na silnici I. třídy č. 22 u obce Spáňov řídil řidič osobní vozidlo tovární značky Škoda. Muž nedokázal zabránit střetu se srnou, která mu náhle vběhla do jízdní dráhy z levé strany. Na místě dopravní nehody policisté uhynulou zvěř objevili a lesní hospodář si zvíře zajistil.
      Stejný scénář měla dopravní nehoda mezi obcemi Březí a Draženov v půl deváté večer. Zde řídil řidič vozidlo tovární značky Dacia a také mu do jízdní dráhy vběhla z pravé strany náhle srna. Došlo ke střetu, v tomto případě srna nalezena nebyla. Škoda na vozidle byla vyčíslena na 10 tisíce korun. V obou případech nedošlo ke zranění osob a rovněž u obou řidičů dopravní policisté vyloučili požití alkoholických nápojů před jízdou. Od počátku měsíce října policisté již přijali šest oznámení o střetech vozidel s lesní zvěří.
      Je nutné zmínit, že při srážce se zvěří vzniká škoda jejímu majiteli, kterým je většinou místní myslivecké sdružení. Proto zde platí povinnost oznámit dopravní nehodu policii. A to i v případě, že zvěř z místa utekla. "Upozorňujeme řidiče, kteří by si usmrcené zvíře chtěli ponechat, že jejich jednání bude kvalifikováno jako trestný čin pytláctví, za který hrozí až dvouletý trest odnětí svobody," říká policejní mluvčí Dagmar Brožová.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 10.10.2018 06:19



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka