Zájemce naočkují i v kulturním domě

Mobilní očkovací tým Oblastního spolku ČČK Plzeň- město a Rokycany a Stodské nemocnice objíždí krajské obce.

Cílená propagace v Plzni

Okolo tisícovky lidí už naočkoval proti nemoci Covid-19 mobilní očkovací tým, který vznikl ve spolupráci oblastního spolku Českého červeného kříže Plzeň-město a Rokycany a Stodské nemocnice. “Jezdíme očkovat po Plzeňském kraji, navštívili jsme už třináct lokalit a některé i víckrát,” popisuje vedoucí mobilního očkovacího týmu Rudolf Kašpar.

Každé město či obec zvolí prostory, kde si tým vytvoří vhodné zázemí pro očkování, většinou na obecních úřadech nebo v kulturních domech. “Nejvíce očkujeme Pfizer a Modernu,” pokračuje vedoucí.

Součástí očkovacího týmu jsou lékaři, zdravotníci i dobrovolníci. Všichni zajišťují příjemné prostředí pro lidi, kteří se přicházejí naočkovat. “Lidé si mohou nechat změřit tlak, glykémii, saturaci. Po očkování mají prostor, aby si patnáct minut odpočinuli,” dodává vedoucí.

“Chtěla bych poděkovat dobrovolníkům nejen z našeho záchranného týmu, kteří věnují tomuto projektu spoustu svého času i energie,” říká ředitelka Oblatsního spolku ČČK Plzeň- město a Rokycany Jana Faifrová.

Chystají se se 15.1.:

Stráž, Přimda, Rozvadov, Hošťka, Staré Sedliště

Byli:

Horšovský Týn, Koloveč, Staňkov, Holýšov, Žinkovy, Letiny, Přimda, Stráž, Švihov, Přeštice, Rozvadov, Hošťka a Staré Sedliště

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka