Zámek Chudenice obsadí v neděli modelky a společenská móda

„Zámek plný módy“ je název akce, kterou chystá Starý czerninský zámek v Chudenicích na Klatovsku na neděli 7. května.

Jarní servisní akce AUTO CB

Původní zámecké interiéry tentokrát dozdobí společenská móda od secese, přes První republiku, třicátá léta, Retro let 70. - 80. až po módu současnou.

„V loňské turistické sezóně jsme měli na našem zámku Svatební neděli, o kterou byl mezi návštěvníky velký zájem. A tak jsme se rozhodli letos připravit obdobnou akci a náš zámek naplnit módou společenskou. Návštěvníkům tedy ukážeme jak se oblékali naši předkové a jak se oblékáme dnes, když jdeme na ples nebo za kulturou. Začneme obdobím secese a secesí také skončíme. Protože současné módní návrhářky společenské módy se totiž secesí opět inspirují,“ říká Miroslava Žáková, kastelánka Starého czerninského zámku v Chudenicích.

Návštěvníci ale uvidí více než jen výstavu šatů. „Každou prohlídku bude připravena malá módní přehlídka a fundovaný výklad o historii odívání v minulosti a dnes. Sami uvidíte, že krásné šaty a krásné ženy našemu zámku sluší. Těšit se můžete také na stylové retro kousky ze šatníků našich dam, jako jsou kabelky, korále, paruky, boty nebo spodní prádlo. A uvidíte také pana hraběte a paní hraběnku v negližé. Ukážeme totiž, jak se oblékali například Czerninové z Chudenic.“ prozrazuje stálý průvodce zámku Ludvík Pouza. Návštěvníci uvidí také originální grafické tisky s módou a účesy 18. století ze sbírek zámku Chudenice.

A stále to není všechno. Akci doprovodí také prodej šperků a módních doplňků, které ocení nejen dámy.

Módní prohlídky zámku Chudenice odstartují úderem 10 hodiny a skončí v 16 hodin. Návštěvníci se budou moci vydat do zámeckých interiérů každých 30 minut.

Správa zámku doporučuje si předem vstupenky na tento den rezervovat na tel. čísle 376 398 100 nebo 724 007 576.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka