Zámek Nečtiny nabízí ubytování v moderně zrekonstruovaných pokojích

Chcete strávit dny volna v příjemném prostředí, kde jsou přírodní krásy a kulturní památky na dosah a kde můžete podnikat výlety, sportovat nebo nerušeně relaxovat?

Cílená propagace v Plzni

Pak navštivte zámek v Nečtinech na severním Plzeňsku. Školicí a ubytovací zařízení (ŠUZ) Západočeské univerzity v Plzni tu nabízí ubytování v nově zrekonstruovaných pokojích východního křídla zámku.

Zámek v Nečtinech tradičně poskytuje ubytování se stravováním pro školní třídy, sportovní kluby či pracovní kolektivy. Příjemné prostředí pro dovolenou nebo společný víkend tu však najdou také rodiny s dětmi či páry, a to zejména v části zámku nazývané kastel. Ten od letošního roku nabízí ubytování v moderně zrekonstruovaných pokojích. K dispozici jsou zde dva čtyřlůžkové, dva třílůžkové a jeden dvoulůžkový pokoj.

Autorkou designového návrhu nové podoby pokojů je Jana Potiron, vedoucí ateliéru Design nábytku a interiéru Fakulty designu a umění Ladislava Sutnara. Pokoje se nacházejí ve dvou patrech. Jsou vybaveny novým i renovovaným nábytkem, mají nová okna a parapety. Celkový dojem dotváří originální doplňky, z nichž mnohé vznikly upcyklací za použití materiálu a nepotřebných předmětů, které už na zámku byly. Vybrala a vytvořila je zaměstnankyně ŠUZ Lucie Ondruszová, která je také autorkou renovace nábytku.

V koupelně v prvním podlaží je k dispozici infrasauna. V druhém podlaží najdou hosté kuchyni s potřebným vybavením. Původní koupelna zde prošla celkovou rekonstrukcí a nově zde byla vytvořena koupelna druhá.

Vybavení všech pěti pokojů kastelu vznikalo postupně v uplynulých dvou letech a vyšlo přibližně na 100 tis. korun. Demontáž a montáž oken a parapetů, která proběhla na konci roku 2020, stála půl milionu korun.

„Milovníci sportu u nás najdou víceúčelové hřiště na volejbal, florbal, házenou, basketbal, hokejbal a nohejbal. Využívat mnohou také vnitřní tělocvičnu s TRX, bosu, stepy, flowiny a činkami. Nedaleko zámku je i fotbalové hřiště. Kromě toho kolem Nečtin prochází řada cyklotras, takže hostům doporučujeme vzít s sebou i kola, případně jim rádi zapůjčíme elektrokola a koloběžky,“ říká ředitelka ŠUZ Nečtiny Štěpánka Špilerová. Vyznavači horolezectví najdou necelých šest kilometrů od zámku jednu z největších lezeckých skalních oblastí Plzeňska s dvouvrcholovou stolovou horou Kozelkou. Čeká na ně šedesát skalních věží a stěn s desítkami lezeckých tras. Nečtiny také patří mezi jedno ze tří míst ČR s nejmenším množstvím světelného smogu, a jsou tak ideální lokalitou pro pozorování noční oblohy.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 28.07.2022 10:54



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka