Západočeská galerie v úterý otevře brány návštěvníkům

Západočeská galerie v Plzni otevírá pro návštěvníky své výstavní síně v úterý 4. 5. 2021 v 10 hodin. V Masných krámech je možnost zhlédnout jedinečnou výstavu Madon.

Jarní servisní akce AUTO CB

27. 11. 2020 – 6. 6. 2021 | NAD SLUNCE KRÁSNĚJŠÍ. Plzeňská madona a krásný sloh

Výstava představuje nejvýznamnější a nejuctívanější dílo v Plzni - Plzeňskou madonu. Je poukázáno na její vznik i kult uctívání v širokých společenských, kulturních i náboženských souvislostech. Originál Plzeňské madony bude ve výstavě pouze na 10 dní od 20.5. do 29.5., pak se vrátí vysoko na hlavní oltář katedrály Sv. Bartoloměje. Příležitost vidět Madonu z blízké vzdálenosti se nebude opakovat.

Ve výstavní síni „13“ je připravena pestrá výstava cílená pro děti, mládež a rodiny 

16. 10. 2020 – 30. 5. 2021 | BAOABC. Jak a proč vniká kniha pro děti

Jak sám název napovídá, jsou návštěvníci pozváni do nakladatelské kuchyně, kde je poodhaleno zákulisí tvůrčího procesu, vysvětleny různé tiskařské a knižní pojmy. Koncepce výstavy je postavena na abecedě, která je dětem i dospělým blízká.

 Výstava školního projektu Galerie snů

V přednáškovém sále ZČG v Pražské 13, je do 29. srpna přichystána výstava Galerie snů,  která vznikla ve spolupráci se ZUŠ Jagellonská v Plzni. Tvorba žáků probíhala bez přímého vedení učitelem pouze distančně. Děti reagovaly na zadání a tvořily svá díla z materiálu, který měly doma k dispozici.

Doprovodné programy budou realizovány s ohledem na další vývoj epidemiologické situace. O programech bude galerie včas informovat na webových stránkách a sociálních sítích.

"Prosíme Vás o dodržování rozestupů 2 m a nošení respirátorů po celou dobu návštěvy výstavy," žádají organizátoři.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka