Zastávka na Rokycanské projde od pondělka úpravami

V pondělí 9. 8. budou zahájeny práce na úpravě autobusového zálivu zastávky Divadlo Alfa na silnici I/26 v Plzni na straně u nákupního centra Baumax ve směru z centra města.

Jarní servisní akce AUTO CB

Stávající záliv je využíván linkami městské hromadné dopravy a linkami osobní dopravy. Vzhledem k četnosti jednotlivých spojů a velikosti autobusového zálivu tak v současné době dochází k provozním problémům, které prodlužují dobu odbavení jak vozidel MHD, tak vozidel linkové osobní dopravy. Na základě požadavku Plzeňských městských dopravních podniků bylo rozhodnuto o úpravě autobusového zálivu tak, aby dále nedocházelo k nepříjemným dopravním komplikacím.

Během stavebních úprav dojde k prodloužení nástupní hrany zastávky tak, aby bylo možné oddělení provozu městské hromadné dopravy a linkové osobní dopravy. Upraven bude vjezdový a výjezdový klín zastávky a proběhne nezbytná úprava odvodnění vozovky. Součástí úprav je i přeložka technické infrastruktury. Uspořádání jízdního pásu se úpravami prováděnými na zastávce nezmění.

Během provádění stavebních úprav může dojít k mezení provozu v jednom jízdním pruhu silnice I/26. Mimo pracovní dobu a dobu odpolední dopravní špičky (přibližně v rozmezí mezi 15 – 17 hod.) zůstanou pro řidiče oba jízdní pruhy průjezdné.

Úpravu autobusové zastávky bude pro Ředitelství silnic a dálnic provádět firma COLAS CZ za cenu zhruba 5,3 mil. Kč bez DPH. Práce na místě jsou plánované do první poloviny listopadu letošního roku.

ilustrační foto


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 08.08.2021 10:56



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka