Zdravotníci v Plzni mohou trénovat ve virtuální realitě

Společnost CIE consulting přišla s konkrétní myšlenkou, jak využít moderní technologii virtuální reality pro trénink zdravotníků.  

Cílená propagace v Plzni

Tento projektový záměr, konkrétně Trénink integrovaného záchranného systému ve virtuální realitě, podala společnost CIE consulting do 2.kola veřejné soutěže Country for the Future, vypsané Ministerstvem průmyslu a obchodu, a umístila se mezi čtyři nejlepší projekty z celé České republiky.

„Celý nápad vznikl na základě realizovaných projektů pro výrobní podniky, kdy společnost CIE consulting využívá technologii virtuální reality pro zaškolování pracovníků ve výrobě a trénink BOZP". říká jednatel společnosti Marek Bárdy. Jeho slova doplňuje ředitel divize virtuální reality Konstantin Novikov: „Trénink ve virtuální realitě je vhodnou alternativou, kdy vývojáři z CIE consulting dokáží připravit věrohodné tréninkové situace, které je možné nacvičovat v prostorách ordinací, či kanceláří.

V novém cowork centru BIC Port společnost CIE consulting představila projekt spojený s virtuální realitou řediteli Fakultní nemocnice Plzeň Václavu Šimánkovi. Konkrétně se jednalo o virtuální trénink složek integrovaného záchranného systému a jejich vzájemné spolupráce. Jednatel CIE consulting Marek Bárdy doplňuje: „Právě lékaři a ostatní zdravotníci jsou vystaveni velkému nátlaku v případě neočekávaných situací. Trénink ve virtuální realitě je vhodnou alternativou, kdy se mohou provádět nácviky situací z traumatologických plánů, např. hromadné postižení osob. Účastníci tréninku budou muset včas a správně ošetřit zraněné a kooperovat s dalšími složkami integrovaného záchranného systému. Technologie je jednoduše přenositelná."

Ředitel Fakultní nemocnice Plzeň Václav Šimánek říká: „Odborníci CIE consulting nám již v minulosti představili program pro zábavu a vzdělávání dětí, který jsme již odzkoušeli u dlouhodobě hospitalizovaných dětských pacientů na dětské hematoonkologii. Se svými kolegy jsme si vyzkoušeli, co dětští pacienti virtuálně prožívali a byli jsme nadšeni pestrostí a zábavností celého programu."

Ředitel FN Plzeň Václav Šimánek na závěr dodává: „Vývoj v celé společnosti jde velmi rychle dopředu a jsem přesvědčen, že virtuální realita bude v budoucnosti více součástí mnoha odvětví, včetně zdravotnictví.  Lidský faktor je nenahraditelný, ale tyto nové trendy budou napomáhat neustálému zdokonalování zdravotní péče o naše pacienty."       

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka