Zdravotníci v Sušici vyšetří v úterý seniory přímo na náměstí

Přímo na sušickém náměstí Svobody budou zdravotníci ze zdejší nemocnice měřit tlak, a hladinu cukru v krvi.

Cílená propagace v Plzni

Preventivní akce se koná v rámci Dne seniorů, v úterý 2.října od 9.00 do 12.00 hodin. Akci uspořádaly Sociální služby města Sušice, Nemocnice Sušice je spoluorganizátorem.

Sušická nemocnice bude mít na náměstí stan, ve kterém zdravotní sestřičky provedou klasická vyšetření. „Jedná se o přínosnou preventivní akci, kdy se snažíme pomáhat lidem přímo v terénu a případně jednotlivce upozornit na problémy, které by jim mohly hrozit,“ uvedl tiskový mluvčí nemocnice Pavel Pechoušek. Každý z ošetřených seniorů dostane na památku od Nemocnice Sušice malý dárek. Rozdá se i několik dárkových poukazů na bezplatné vyšetření cholesterolu v krvi. „Loni se na akci nechalo vyšetřit více než 200 lidí. Zdravotníci při nich nezjistili žádné výraznější zdravotní vady. V několika případech doporučili specializované vyšetření v nemocnici,“ uvedla provozní náměstkyně Nemocnice Sušice Anna Havlovičová, která akci za nemocnici organizačně zajišťuje.

Seniorský den má v Sušici dlouholetou tradici, v organizaci se vždy po roce střídá Oblastní charita Sušice nebo Sociální služby města Sušice. Na náměstí budou opět stát informační stánky, ve kterých se návštěvníci dozví důležité informace o široké paletě sociálních služeb, ze kterých si v Sušici mohou vybírat. Prohlédnou si různé zdravotní a kompenzační pomůcky a především se dozví veškeré informace o sociálním systému i sociálních dávkách. Pro návštěvníky bude připravený bohatý program.

Přesně o týden později, tedy 9.října se stejná akce bude konat i v Kašperských Horách. Tam začíná v 9.30 a skončí ve 12.00 a pracovníci nemocnice se jí opět zúčastní.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka