Zlatá rybka pozve návštěvníky Noci divadel v Alfě do vodního světa

V sobotu 18. 11. otevře plzeňské Divadlo ALFA v rámci 11. ročníku Noci divadel své prostory a pozve diváky na jeviště, do zákulisí i dalších, jindy nepřístupných míst.

Jarní servisní akce AUTO CB

Zábavný program s názvem „Vodní svět zlaté rybky“ je určený především rodinám s dětmi, Noc divadel proto v Alfě začíná už v 16 hodin a končí v 19 hodin. Pro návštěvníky bude připraveno sedm zábavných stanovišť, kde budou moci kreslit, zpívat, tvořit nebo řešit hru.

Letošní téma vybrali organizátoři podle oblíbené pohádky O zlaté rybce. Pohádka se na jevišti Alfy odehraje od 15 hodin a na představení je třeba mít zakoupenou vstupenku. Od 16 hodin se naplno rozběhne Noc divadel, na kterou je vstup zdarma.

Hned u vchodu dostanou návštěvníci dětský rybářský lístek s jednotlivými stanovišti, a pak už si budou moci sami vybrat, jestli zamíří nejprve do zákulisí na prohlídku Pobřeží ALFA nebo do Plážového ateliéru. Mohou také zjistit, Co uvízlo v síti, prozkoumat Život pod hladinou či si prohlédnout Moře loutek. V Moři, které zpívá, se naučí písničku z pohádky. Na všech stanovištích jsou připravené zábavné workshopy, kterými budou děti provázet herci a členové týmu Divadla ALFA. Návštěvníky Noci divadel čeká i napínavá hra s názvem Klíč k vodní říši.

„Hru jsme umístili do divadelní trémovny a věříme, že si ji rády zahrají nejen děti, ale i jejich rodiče či prarodiče, kteří budou s řešením úkolů pomáhat, aby klíč k vodní říši společně získali. Hru pro nás připravila Lenka Müllerová, která s Alfou spolupracuje jako divadelní pedagog,“ řekla dramaturgyně Divadla ALFA Petra Kosová.

Na děti, které zvládnou projít všechna stanoviště Vodního světa zlaté rybky, čeká v závěru malá odměna. Kromě workshopů a prohlídky zákulisí se malí i velcí budou moci občerstvit v divadelním baru, kde pro ně budou připraveny mimo jiné rybičky z lineckého těsta. Otevřen bude také rybí trh s krásnými dřevěnými rybkami výtvarnice a scénografky Báry Hubené.

Noc divadel v Divadle ALFA

sobota 18. 11. 2023

15:00 představení O zlaté rybce

pohádka pro děti od 3 let, vstupné 60 Kč prostřednictvím sítě Plzeňská vstupenka

16:00 – 19:00 zábavný program „Vodní svět zlaté rybky“, vstup zdarma

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka