Zloděje z chat ve Slatině zastavil až varovný výstřel

Dva muži byli zadrženi v obci Slatina, když utíkali z chaty, kam předtím neoprávněně vnikli.

Jarní servisní akce AUTO CB

V úterý 6. února letošního roku ve večerních hodinách policisté z obvodního oddělení v Horažďovicích zjistili, že v obci Slatina došlo ke vloupání do rekreační chaty.  Protože bylo podezření, že se zde může nacházet pachatel, tak na místo byly přivolány další policejní hlídky. Policejní psovod se služebním psem provedl průzkum objektu i dalších přilehlých částí a prohledával i terén v okolí.

Horažďovičtí policisté u jiné chaty zjistili dva podezřelé muže, kteří utíkali směrem k lesnímu porostu, kdy byl použit donucovací prostředek varovný výstřel. Následně byli zadrženi dva muži  - pětačtyřicetiletý z Horažďovic a sedmačtyřicetiletý z Berounska. Po provedení úkonů byli muži převezeni do policejní cely.

V rámci prověřování bylo zjištěno, že uvedení pachatelé vnikli po vypáčení dveří do rekreační chaty i  kůlny, kde vzali dvě motorové pily. Dále vnikli do dalšího objektu, který uvnitř prohledali a nic neodcizili.

Pachatelé způsobili škodu poškozením zařízení i odcizením věcí za patnáct tisíc korun.

Ve středu ve zkráceném přípravném řízení převzali sdělení podezření z přečinů krádež a porušování domovní svobody a byli propuštěni spáchaného formou spolupachatelství.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
09.02.2018 06:08



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka