ZŠ speciální ušila 1 600 roušek pro zařízení sociální péče v Plzni

Celkem 1 600 roušek do pátečního dne vyrobili pedagogové Základní školy speciální v Plzni pro Městský ústav sociální služeb Plzeň.

Cílená propagace v Plzni

V pátek dorazí 20 palet desinfekce.

„Pedagogové Základní školy speciální, Plzeň, kterou zřizuje Plzeňský kraj, na svém pracovišti v Rabštejnské ulici průběžně šijí roušky pro Městský ústav sociálních služeb Plzeň. O této dobročinné aktivitě jsme dozvěděli díky děkovnému dopisu ředitele městského ústavu,“ říká náměstkyně Ivana Bartošová.

Nadále se šije na dvou pracovištích středních škol a šijí také zaměstnanci kraje. SŠ živnostenská Planá vyrobila celkem 825 kusů roušek, z toho 600 kusů se předá odboru sociálních věci pro poskytovatele sociálních služeb, 150 kusů obdrží firma Stravbyt a 75 kusů soukromá zdravotnická zařízení. Dále bylo předáno k využití cca 800 kusů roušek vyrobených dobrovolníky, které rozvozová služba zavezla zdravotnickým zařízením.

ISŠŽ Plzeň, vyrobila 380 kusů  roušek, které byly rozděleny následovně: 100 kusů Domovu seniorů v Horní Bříze, 180 kusů odboru sociálních věcí pro sociální služby, 100 kusů pro Zdravotnickou záchrannou službu PK.

„V pátek by měla na krajský úřad dorazit dodávka 20 palet desinfekce a další dodávky jsou zajištěné každé dva dny. Desinfekce bude distribuována zdravotnickým zařízením a dalším subjektům dle potřeby. Stále čekáme na zásilku ochranných roušek a respirátorů od ministerstva vnitra,“ shrnuje hejtman Josef Bernard a dodává, že dnes kraj kontaktoval zástupce soukromých nemocnic v regionu, aby si na úřadě vyzvedli ochranné pomůcky (rukavice, pokrývky hlavy, ochranné brýle, návleky na boty), zakoupené z prostředků kraje. S pomocí HZS PK bylo také rozvezeno celkem 1000 l dezinfekce na ruce pro soukromé a krajské nemocnice, včetně ZZS PK.

Stále jsou v provozu dvě náběrové sanitky a v případě potřeby je v pohotovosti třetí sanita. Dvě odběrová místa odbavují indikované pacienty, a pokud v příštím týdnu nastane potřeba, jsme schopni otevřít další odběrová místa v Klatovské nemocnici a ve Stodské nemocnici. V Klatovské nemocnici funguje laboratoř, která vyhodnocuje odebrané vzorky, což urychlilo čekání na výsledky odběrů.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
27.03.2020 15:31



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka