ZUŠ Trnka zve do Papírny na Hledání tajného přítele

Velká úroda maleb, grafik a keramiky, které během školního roku vytvořili žáci plzeňské ZUŠ Trnka, bude k vidění v kulturním centru Papírna.

Jarní servisní akce AUTO CB

Vernisáž výstavy s názvem „Hledání tajného přítele“ se uskuteční v pondělí 30. 5. od 17 hodin. Součástí výstavy budou i projekce videí a krátkých animovaných snímků žáků multimediálních tříd. Ve středu 8. 6. od 17 hodin v Papírně živě vystoupí žáci literárně-dramatického a tanečního oboru. Výstava potrvá do 8. 6. a vstup na ni je zdarma.

Na vernisáži vyvrcholí pro žáky Trnky celoroční „Hledání tajného přítele“.

„Po dvou letech, kdy byly děti zavřené doma u počítačů, jsme jim chtěli pomoci obnovit schopnost spřátelit se. Vybrali jsme losováním dvojice dětí přibližně stejného věku, ale z různých tříd, tedy děti, které se běžně ve škole nepotkávají, a nabídli jim, aby si se svojí dvojicí dopisovaly,“ vysvětluje Dáša Nesvedová, ředitelka Soukromé základní umělecké školy Trnka. Děti si k dopisování vytvořily originální poštovní schránky z keramické hlíny, papírových krabiček nebo jen pomalovaných obálek. Schránky i dopisy ale nepodepisovaly vlastním jménem, jen přezdívkou. „V průběhu vernisáže budou mít děti po celoročním dopisování poprvé možnost svého ‚tajného přítele‘ potkat,“ upřesnila Dáša Nesvedová.

Soukromá ZUŠ Trnka sídlí v Doubravce ve Staniční ulici a nabízí tři obory: výtvarný, literárně dramatický a taneční. V rámci výtvarného oboru se zájemci mohou věnovat buď všeobecné výtvarné výchově, kde mají možnost rozvíjet svůj talent v kresbě, malbě, grafice, keramice a sochařství, nebo se věnovat animační tvorbě se zaměřením na klasické animační techniky i na multimédia.

„Školní rok probíhal ve znamení hledání námětů, návratu k tvořivým a pracovním návykům. Hlavně návratu k vnímání kolektivu třídy, jako skupině přátel, skupině, se kterou je dětem příjemně, kde se cítí bezpečně a kde se vzájemně inspirují,“ uvedla Dáša Nesvedová. O prázdninách si žáci ZUŠ Trnka užijí společné týdenní soustředění na Šumavě a v příštím školním roce je čekají oslavy 20. výročí založení školy. Zápisy na nadcházející školní rok 2022/23 proběhnou na začátku září a všechny potřebné informace najdou zájemci na www.zustrnka.cz.
Výstava prací žáků soukromé ZUŠ Trnka, Papírna Plzeň, Zahradní 173/2

Hledání tajného přítele
30. 5. 2022 od 17:00 vernisáž
8. 6. 2022 od 17:00 vystoupení žáků literárně-dramatického a tanečního oboru
Výstava potrvá do 8. 6. 2022, vstup zdarma.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 30.05.2022 14:06



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka