Zvířecí záchranáři nabízejí papouška a hada

Kroužkovaného, ukřičeného, ale zato částečně ochočeného a kamarádského papouška mníška šedého do Záchranné stanice živočichů v Plzni dovezla odchytová skupina Městské policie Plzeň 25. 9. 2020.

Cílená propagace v Plzni

V předávacím protokolu je uvedena lokalita odchytu Špálova ulice v Plzni na Lochotíně, kousek od Košuteckého jezírka. Papoušek je kroužkovaný (nezaměnitelně označený) a pravděpodobně ho majitel hledá. "Matně si vybavuji, že dokonce ještě před tím, než se papoušek dostal k nám do stanice, tak mě kontaktovala nějaká paní, které jsem řekl, aby mi poslala na sebe kontakt v SMS (zprávu si vždy uložím a pak mám zpětnou vazbu v mobilním telefonu a mohu nálezce kontaktovat). Bohužel SMS mi nedorazila (možná byla poslána na jiné číslo), a tak kontakt na majitele nemám. Ozvěte se proto, prosím, ještě jednou, ať se může papoušek co nejdříve vrátit domů, nebo ať ho můžeme nabídnout k osvojení další osobě. Pište na ptactvo@desop.cz  nebo volejte na 777 145 960," říká zvířecí záchranář Karel Makoň.

Další exotické zvíře, které záchranná stanice nabízí bezplatně do trvalého chovu zodpovědnějšímu a zkušenějšímu chovateli, je samec korálovky (Lampropeltis triangulum campbelli). "Tento u nás běžně chovaný exotický had se k nám do stanice opět dostal v rámci nadstandardního servisu, který poskytujeme například městu Plzni s tím, že zvíře bylo nalezené jako opuštěné, vyhozené. Kdo by měl o kluka korálovky zájem, nechť se ozve co nejdříve, odpovídající chovatelské zázemí a zkušenosti s chovem plazů jsou žádoucí," upozorňuje Makoň.


 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka