ZPRÁVY Ekonomika Plzeň

Kraj hostil roadshow Český podnikatel jako součást evropského byznysu

Pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje Rudolfa Špotáka se v úterý 23. dubna v konferenčním sále Středního odborného učiliště elektrotechnického v Plzni konalo diskusní fórum.

0

Před 2 dny REGIONPLZEN.CZ

Nájemné bydlení zdražuje

Nájemné byty v Praze a dalších krajských městech se v poslední době zdražily. Byty 2+kk nyní stojí v Praze 19 000 Kč, zatímco 1+kk jsou za 14 000 Kč. Růst cen nájmů je důsledkem různých faktorů na trhu nemovitostí a ekonomiky. Poptávka po nájemním bydlení zůstává vysoká, což zvyšuje ceny.

0

Před 4 dny Lenka Hubingerová

Nájem nebo hypotéku?

Vlastní bydlení na hypotéku výhodnější z pohledu budování majetku. Na druhé straně, nájemné bydlení je preferováno těmi, kteří nechtějí být vázáni na jedno místo. V některých městech, jako je Praha, je nájem finančně výhodnější, zatímco v ostatních, jako je Ostrava, jsou náklady na obě varianty srovnatelné.

0

Před týdnem REGIONPLZEN.CZ

Modernizace turbíny jako součást dekarbonizační strategie

Plzeňská teplárenská a.s. a Doosan Škoda Power společně zrealizovali záměr v rámci dlouhodobé dekarbonizační strategie a zmodernizovali společnými silami parní turbínu během letní odstávky.

0

Před týdnem REGIONPLZEN.CZ

Výrobce europalet Klaus Timber představil svou novou pilnici

Společnost KLAUS TIMBER, výrobce jednorázových atypických dřevěných palet, europalet a dřevěných obalů, představil v pátek 12. dubna zástupcům města Nepomuk, Plzeňského kraje a řadě dalších hostů svoji novou pilnici.

0

Před týdnem REGIONPLZEN.CZ

Zástupci kraje s Paktem zaměstnanosti navštívili výrobce brýlových čoček

K výrobci brýlových čoček firmě Rodenstock ČR s.r.o. sídlící v Klatovech vedly další kroky hejtmana Rudolfa Špotáka a Paktu zaměstnanosti Plzeňského kraje, aby načerpali informace z výrobního prostředí a oblasti pracovních sil.

0

Před 2 týdny REGIONPLZEN.CZ

Daikin zaměstnancům od dubna zvýšil mzdy i odměny za odpracované roky

Plzeňská pobočka společnosti Daikin, předního producenta klimatizačních jednotek a tepelných čerpadel, uzavřela se svými zaměstnanci novou kolektivní smlouvu. Od 1. dubna tak došlo k významnému navýšení mezd i odměn za odpracované roky.

0

Před 2 týdny REGIONPLZEN.CZ

Pryč s jarní únavou. Díky Wazamba casino nebo jinak

Jarní únava se může projevit na každém z nás. “Cože, to se mě netýká,” říkáte si? Kdepak, týká se to doopravdy každého. Tělo tak reaguje na prodlužující se den a zkracující se noc, kdy se mu upravuje biorytmus. Je možné se jí zbavit nebo s ní bojovat několika způsoby.

4

Před 3 týdny Mediální skupina Region24

Zkrátí nový stavební zákon přípravu staveb?

Nový stavební zákon č. 283/2021 Sb. přináší zásadní změny pro architekty, projektanty, stavební firmy atd. Postupné nabývání účinnosti začíná 1. ledna 2024 (vyhrazené stavby) a 1. července 2024 (ostatní oblasti).

0

Před 4 týdny Lenka Hubingerová

Streicher dodá vakuovou komoru Evropské kosmické agentuře

Firma STREICHER, která vyvíjí a vyrábí vakuová zařízení pro potravinářský, farmaceutický, polovodičový nebo vesmírný průmysl či oblast vědy a výzkumu, získala v polovině minulého roku prestižní zakázku od Evropské kosmické agentury (ESA).

0

Před 4 týdny REGIONPLZEN.CZ

Odstartuje nultá etapa výstavby vodárenského souboru Švabiny a Holý Vrch

Nultou etapu výstavby Vodárenského souboru Švabiny a Holý Vrch zahájí v letošním roce VODÁRNA Plzeň. Už v roce 2023 Plzeň na akci uvolnila 42 milionů korun, nyní Rada města Plzně souhlasila s poskytnutím dalších 16,3 milionu korun.

0

Před 4 týdny REGIONPLZEN.CZ

Prazdroj loni zvýšil prodeje piv v hospodách

Plzeňský Prazdroj v loňském roce mírně zvýšil prodeje na domácím trhu, a to jak v obchodech, tak i v hospodách a restauracích. Za úspěchem stojí zejména trvalá podpora, kterou pivovar věnuje hospodským, péči o pivo i čepování.

0

Před měsícem REGIONPLZEN.CZ

Pokles porodnosti ovlivní světovou ekonomiku: Studie varuje před výzvami migrace

Studie v medicínském časopise The Lancet varuje před dramatickými demografickými změnami kvůli klesající porodnosti ve třech čtvrtinách zemí do 25 let. Změna může nebezpečně ovlivnit sociální, ekonomické, environmentální a geopolitické sféry.

0

Před měsícem Adam Wágner

Finanční úřady prodlužují úřední hodiny, termín pro daňové přiznání se blíží

Termín pro podání daně z příjmů se blíží. Kdo volí papírovou formu, má čas jen do 2. dubna. Finanční úřady proto od pondělka 25. března prodlužují úřední hodiny.

0

Před měsícem REGIONPLZEN.CZ
The Loop Jazz Club