Kraj podpoří bývalé západočeské olympioniky

Nadační fond západočeských olympioniků požádal Plzeňský kraj o podporu sportovců seniorů, kteří v minulosti vynikajícím způsobem reprezentovali svou vlast na olympijských hrách, mistrovství Evropy, Závodu míru či jiných soutěžích.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Cílem schválené podpory 500 tisíc korun je především zajištění zmírnění následků tíživé zdravotní a sociální situace, do které se sportovci senioři dostali,“ vysvětluje náměstek hejtmana pro oblast školství a sportu Vladimír Kroc s tím, že o počtu sportovců a výši konkrétní poskytnuté podpory rozhodne správní rada nadačního fondu.

„Finanční prostředky budou využity jako tzv. humanitární podpora sportovních legend s ohledem na jejich zdravotní stav, sociální zázemí a dosažené sportovní výkony ve formě přímé finanční částky a dále pak jako finanční zajištění zdravotní rehabilitace bývalých sportovců,“ doplnil Vladimír Kroc. Finanční prostředky budou poskytnuty nadačnímu fondu pro realizaci pomoci v rámci projektu „Humanitární podpora fyzických osob – legend sportu, které se dostaly do tíživé zdravotní a sociální situace“.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka