Prohlídková trasa Pilsner Urquell získala prestižní ocenění World Travel Awards

Prohlídková trasa Pilsner Urquell v plzeňském pivovaru se stala nejlepší pivovarskou návštěvnickou trasou v Evropě. Získala prestižní ocenění World Travel Awards 2024.

Cílená propagace v Plzni

To si zástupci Plzeňského Prazdroje převzali na galavečeru 31. ročníku soutěže během mezinárodního veletrhu cestovního ruchu ITB BERLIN.

„Je to poprvé, co jsme se do soutěže přihlásili, a hned to skončilo úspěchem. Mám velkou radost, že naše trasa zvítězila mezi nejznámějšími pivovarskými prohlídkovými trasami v Evropě. Je skvělé, že nejen naše pivo boduje ve více než 50 zemích světa, kam ho   vyvážíme, ale že velkým lákadlem je i náš pivovar. Míří k nám domácí i zahraniční turisté, aby se podívali, kde se legendární pivo vaří, a ocenění World Travel Awards potvrzuje vysokou úroveň naší prohlídky. Rád bych poděkoval především kolegům a průvodcům, kteří se  o  návštěvníky starají," říká Rudolf Šlehofer, manažer turismu Plzeňského Prazdroje.

Prohlídková trasa Pilsner Urquell vzešla vítězně z veřejného online hlasování, které běželo v lednu a únoru letošního roku v evropských zemích. V kategorii Europe's Leading Beer Tour Visitor Experience 2024 uspěla v mimořádně silné konkurenci prohlídkových tras pivovarů Heineken, Guiness a dalších značek. Slavnostní galavečer World Travel Awards Europe Gala Ceremony se konal 6. 3. v berlínském hotelu Ritz-Cartlon během největšího veletrhu cestovního ruchu v kontinentální Evropě ITB BERLIN.

Oceněná prohlídková trasa Pilsner Urquell patří mezi nejoblíbenější návštěvnické cíle v České republice. Vloni do Plzeňského Prazdroje na prohlídky, akce a zážitkové programy zavítalo bezmála 600 tisíc lidí, o téměř 14 % víc než v roce 2022. Největší zájem byl právě o trasu Pilsner Urquell, která je přístupná celoročně. Nejpočetnější skupinu návštěvníků loni tvořili domácí turisté, následovaní Němci, Taiwanci, Jihokorejci, Američany, Italy a Poláky.

Součástí prohlídky je projekce filmu o tajemství výroby proslulého piva Pilsner Urquell v panoramatickém kině i možnost všemi smysly poznat suroviny, z nichž se pivo vaří. K vidění je původní měděná varní pánev, ve které byla v roce 1842 uvařena první várka plzeňského ležáku, varna z počátku 20. století i moderní varna z roku 2004. „Trasa nemine ani stáčírnu, která patří mezi nejmodernější v Evropě a její kapacita je 120 000 lahví za hodinu. Závěr prohlídky návštěvníky zavede do historických sklepů, kde pivo kvasí a zraje postaru v  dřevěných kádích a sudech. V ležáckých sklepech pak dospělé návštěvníky čeká degustace nefiltrovaného a nepasterizovaného piva Pilsner Urquell načepovaného přímo z dubového ležáckého sudu,“ doplňuje Rudolf Šlehofer.

Mezi letošními novinkami, které Plzeňský Prazdroj pro návštěvníky v pivovaru chystá, je speciální prohlídková trasa zahrnující i běžně nepřístupné industriální části pivovaru s výrobními technologiemi. Veřejnosti se otevře během festivalu Industry Open.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka