Při vstupu do pizzerie Antica v Plzni si nemůžete nevšimnout nádherné kamenné pece. Před ní u pracovní desky, která připomíná barový pult, připravuje mistr kuchař pizzy, dle přání zákazníků. Je úžasné sledovat jeho umění. Neuvěřitelným způsobem pod jeho rukama vzniká tenká těstová placka, na kterou potom klade různé suroviny v různých kombinacích.
Když je vše jak má být, vloží kuchař připravený výrobek do rozpálené pece a po chvilce z ní vyjme hotovou, úžasně pečenou pizzu. Velikostí připomíná kolo od vozu. Namítám, že není možné takový kus spořádat. Místní personál jsem tím ale nezaskočil. V případě nedojezení vám zbytek zabalí na cestu domů. Nakonec jsem ovšem celou pizzu snědl na místě. Aby mně lépe trávilo, zapíjel jsem sousta plzeňskou dvanáctkou. Po tomto gurmánském harakiri mi málem prasklo břicho. Já byl ale šťastný :-).
Cítil jsem se krásně v tomto restauračním zařízení. Úžasné, chutné jídlo, čisté, nekuřácké prostory, nádherná kamenná pec. Jsem rád, že mi můj zeť o pizzerii Antica řekl a já tak mohl tento podnik navštívit. Byl jsem moc spokojený a proto doporučuji všem milovníkům výborné pizzy a nejen jim, udělat si čas a plzeňskou pizzerii Antica navštívit anebo si pizzu objednat přes web www.plzenskapizza.cz.
Petr
Martina Sihelská
Před 10 roky
Jsem nalákaná, pokusím se to najít..