Městský obvod Plzeň 3 se připojuje k iniciativě města a poskytne tři dobrovolníky na službu lidem v nouzi

Město Plzeň zřídilo v souvislosti s epidemií koronaviru novou službu, která je určena potřebným seniorům, rodičům samoživitelům a lidem v opravdu krizové situaci. V úterý 17. března 2020 v 8 hodin ráno začalo fungovat Kontaktní centrum pro osoby v nouzi. Lidé se do něj dovolají vytočením telefonního čísla 378 032 222.

Cílená propagace v Plzni

Jejich hovor přijmou pracovníci centra, zjistí, co dotyčný potřebuje i jak je pomoc akutní. Lidé v nouzi mohou žádat o zajištění nákupu, vyzvednutí léků, vyvenčení pejska a podobně. Úkolu se pak ujme zaregistrovaný a proškolený dobrovolník. Služba bude dostupná od pondělí do pátku v čase od 8 do 18 hodin. Centrum může přijmout až pět hovorů současně. Dobrovolníky koordinuje TOTEM, z. s., které jich má nyní zapojenu zhruba stovku.

Město Plzeň také připravilo pro občany formulář na svém webu, pomocí kterého se mohou obracet na město se svými dotazy a podněty k situaci v Plzni v souvislosti s epidemií Covid-19, nebo pokud potřebují pomoc či ji chtějí nabídnout. Formulář je dostupný zde.

„V této krizové situaci musí vítězit rozum a pragmatičnost nad politickými body a proto preferujeme a podporujeme jednotný postup pomoci v rámci města Plzně a náš obvod se k němu v rámci svých sil připojuje“, informuje David Procházka, starosta třetího plzeňského obvodu. „I pro občany našeho obvodu tedy platí výše uvedené informace, a to jak pro dobrovolníky, tak pro potřebné. Náš obvod v případě potřeby systém podpoří jak pracovníky na výše uvedené infolince, tak dobrovolníky s úřadovými automobily, kteří budou připraveni pomoci lidem, kteří se v této krizové době ocitli v nouzi“, dodává David Procházka.

Autor: Miroslav Knotek Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
20.03.2020 16:31




0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka