Na šumavském Špičáku přidali další sjezdovku i vlek

Z největšího parkoviště už na lyžích až k vlekům. Oba víkendové dny testování lyží

Cílená propagace v Plzni

Špičák, Železná Ruda, 23.1.2020. Počasí opět skoupé na opravdovou zimu, ale přeci jenom alespoň částečný posun ve zlepšení nabídky pro lyžaře. To je aktuální stav na šumavském Špičáku. „Během další inverze, kdy teplotní rozdíl mezi vrcholem Špičáku a obydlími dole ve vesnici dosahoval i přes 20 stupňů Celsia, jsme mohli zasněžovat v partiích pod 1000 metrů nad mořem.Výsledkem je otevření sjezdovky a vleku od hlavního parkoviště a výrazné rozšíření rodinné Spodní Šance,“ uvedl k podmínkám čtvrtého lednového týdne roku 2020 ve Ski&Bike Špičák ředitel areálu Vladimír Kasík.

Návštěvníci areálu se tak nyní po zaparkování na hlavním parkovišti s kapacitou 200 míst dostanou na lyžích až k vleku na Spodní Šanci i k čtyřsedačkové lanovce a potom zase zpět k autu. „Pracujeme také na zasněžení svahu pod hotelem Sirotek. Jestli se na víkend otevře, budeme vědět až v pátek 24. ledna. Info zveřejníme dodatečně na našem webu,“ dodal V. Kasík. V sobotu 25. i v neděli 26. ledna se tady opět zcela zdarma v rámci festivalu Wintertest testují lyže (tentokrát značky Sporten a Kästle) a další vybavení (hůlky Leki, lyžařské boty Roxa).

Ve Ski&Bike Špičák se tak nyní lyžuje na hlavní dlouhé sjezdovce obsluhované lanovkou. Rodinné Spodní Šanci s kotvou, kde je v pátek, sobotu ve středu i večerní lyžování. Dále na lyžařském hřišti s pohyblivým kobercem využívaným lyžařskou školou a čerstvě lze využít vlek a sjezdovku k parkovišti. Na všech uvedených tratích leží v průměru okolo 30 cm převážně technického sněhu.

Otevřena je lyžařská škola, půjčovna, servis lyží a všechna gastro zařízení. Lanovka a vleky jsou v provozu od 8:30 do 16 hodin. Občerstvení v novém vyhřívaném stanu a v chatě Blaženka k dispozici i po skončení provozní doby vleků.

Další aktuální info na www.spicak.cz

Autor: Tereza Martinovičová Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
čt 23.01.2020 09:13




0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka