ŠKODA SUPERB: Modernizovaný vrcholný model značky ŠKODA

Tři a půl roku po uvedení třetí generace na trh prochází vlajková loď značky Škoda ?rozsáhlou modernizací, především v oblasti technologií a designu.

Cílená propagace v Plzni

Tři a půl roku po uvedení třetí generace na trh prochází vlajková loď značky Škoda rozsáhlou modernizací, především v oblasti technologií a designu.

Vrcholný model značky ŠKODA je také poprvé nabízen ve verzi SCOUT a na konci roku 2019 také ve verzi s plug-in hybridním pohonem. Díky technickým novinkám jakými jsou například full LED matrixové světlomety a rozšířené nabídce inovativních asistenčních systémů je vůz Škoda Superb jedním z nejbezpečnějších a nejpohodlnějších vozů ve své třídě. V oblasti nabídky prostoru určuje i nadále měřítka ve střední třídě.
 

Společnost ŠKODA AUTO pečlivě zmodernizovala vozy SUPERB a SUPERB COMBI. Do své vlajkové lodi také doplnila nové technologie a dále ho vylepšila exkluzivnějším interiérem. Na jaře 2019 překonala třetí generace modelu SUPERB hranici 500 000 vyrobených vozů. Podíl vyrobených vozů SUPERB COMBI činil na evropském trhu přibližně 54 %.

Full LED matrixové světlomety a nové asistenční systémy

Vůbec poprvé jsou u sériově vyráběného vozu značky ŠKODA použity full LED matrixové světlomety. Součástí na přání dodávaných zadních full LED světel, jsou u vrcholného modelu nově i dynamická směrová světla. Vysokou úroveň bezpečnosti modelové řady SUPERB dále zvyšují nové asistenční systémy, jako například prediktivní adaptivní tempomat nebo asistent změny jízdního pruhu (Side Assist), který je aktivní až do vzdálenosti 70 m. Nový je také Emergency Assist pro víceproudé silnice, který bude dostupný od poloviny roku 2020, nebo Front Assist s prediktivní ochranou chodců.

První naftový motor nové generace Evo

Tři moderní naftové a tři benzinové motory vozu SUPERB pokrývají výkonové spektrum od 110 kW (150 k) do 200 kW (272 k). Novinkou je motor 2,0 TDI o výkonu 110 kW (150 k). Jedná se o první naftový motor nové generace Evo ve voze značky ŠKODA. U nejvýkonnějšího benzinového motoru je pohon všech kol dodáván standardně. Nový vůz ŠKODA SUPERB SCOUT je nabízen výhradně s oběma nejvýkonnějšími motory a vždy s pohonem všech kol.

Nová maska chladiče a nápis na zádi

Pro značku ŠKODA typická maska chladiče modernizovaného vozu SUPERB byla zvětšena a sestupuje níže do přepracovaného nárazníku. Zadní full LED světla spojuje výrazná chromovaná lišta, mezi nimi přitahuje pozornost nápis ŠKODA. Vrcholnou verzí je vůz ŠKODA SUPERB ve výbavovém stupni L&K, který nabízí mimořádně elegantní interiér. 

Interiér

Startovací tlačítko KESSY GO je poprvé součástí standardní výbavy stupně Ambition. V interiéru vozu ŠKODA SUPERB SCOUT se nachází lišty se speciálním dřevěným dekorem. Potahy sedadel mají specifický vzor.Na přání je v nabídce vozu SUPERB Virtuální Kokpit. Dále pak tři infotainment systémy s displejem o úhlopříčce 8" nebo 9,2". Dva infotainment systémy nabízí také funkci navigace, kterou lze u vrcholného infotainment systému Columbus ovládat také gesty nebo hlasově. Součástí modernizovaného vozu SUPERB také nabízí tři nové Simply Clever prvky. SUPERB COMBI tak nabízí celkem 31 Simply Clever prvků.

V dubnu 2017 prolomila značka ŠKODA hranici jednoho milionu celosvětově vyrobených vozů SUPERB. ŠKODA SUPERB je tak jedním z nejúspěšnějších vozů střední třídy na evropském trhu a díky mnoha svým přednostem je v obou karosářských verzích oblíbený u širokého okruhu zákazníků. 

Tip pro fanoušky nových automobilů

Pokud jste fanouškem automobilů různých značek a zajímáte se o automobilový průmysl, doporučujeme vám navštívit e-magazín o nových autech www.autonewsletter.cz. Jestliže patříte mezi prodejce automobilů a sháníte webovou aplikaci pro správu zakázek, navštivte stránky www.autoklient.cz.

Poznámka redakce: Pokud vás zajímají auto novinky, zvýhodněné cenové nabídky nových vozů, nová auta za akční ceny anebo zajímavé marketingové kampaně zaměřené na prodej nových automobilů, doporučujeme vám navštívit stránku nová auta v akci. Hledáte ověřená skladová auta s garantovanými parametry? Navštivte stránku skladové vozy ihned k dodání.

Fotogalerie
Autor: AutoSystem a.s. Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 02.07.2019 10:08



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka