Volvo představuje XC90 v novém provedení

Automobilka Volvo Cars dnes představila svou vlajkovou loď nejvyšší třídy, Volvo XC90, které je nejlépe prodávaným velkým SUV, v novém provedení.

Cílená propagace v Plzni

Volvo XC90 v novém provedení vůbec poprvé nabízí zákazníkům značky Volvo vyspělý brzdový systém s rekuperací kinetické energie, který je propojen se stávajícími spalovacími motory, aby společně vytvořily novou integrovanou elektrifikovanou pohonnou jednotku, jež bude označena znakem „B“. Představení nových motorizací s označením „B“ znamená zásadní krok automobilky Volvo Cars směrem k realizaci jejích elektrifikačních ambicí.

Nové elektrifikované agregáty Volva XC90 s písmenem „B“ ve znaku doplňují stávající plug-in hybridní variantu T8 Twin Engine.

Nové elektrifikované agregáty nabídnou řidičům v reálných jízdních podmínkách až o 15 % nižší spotřebu paliva doprovázenou snížením emisí. Nový elektronický brzdový systém spolupracuje se systémem rekuperace brzdné energie, aby prostřednictvím opětovného využití energie vznikající při brzdění přispěly ke snížení spotřeby paliva.

Při pohledu zvenku nabízí Volvo XC90 v novém provedení jen pár drobných změn ve svém cenami ověnčeném exteriéru. Mezi ty patří například nová kola, další barevné odstíny karoserie a inovovaná maska chladiče.

Od naší standardní pětimístné varianty a sedmimístné rodinné verze až po zbrusu novou šestimístnou konfiguraci je Volvo XC90 dostupné s různým počtem sedadel, aby si každý mohl vybrat provedení, které nejlépe odpovídá jeho preferencím a životnímu stylu.

Pokud jde o technologie aktivní bezpečnosti, Volvo XC90 nyní nabízí řidičům podporu řízení v rámci City Safety pro efektivní vyhýbací manévr před překážkou a informačního systému monitorujícího mrtvý úhel. Systém City Safety s funkcí automatického brzdění navíc i nadále zůstává jediným bezpečnostním systémem na trhu, který umí rozpoznat chodce, cyklisty i velká zvířata.

Volvo XC90 je také standardně dostupné se systémem ochrany před srážkou s protijedoucím vozidlem ve vedlejším pruhu, který byl poprvé představen v modelu XC60. Technologie varování před křížením cesty jiným vozidlem, jež je součástí systému monitorujícího mrtvý úhel, nyní zahrnuje i funkci automatického brzdění.

Model XC90, který se stal prvním volvem nabízejícím integraci systému Apple CarPlay, je nyní kompatibilní také s rozhraním Android Auto. Infotainment systém Sensus v posledních letech prošel hned několika aktualizacemi, z nichž byly všechny dány do vínku také Volvu XC90. V regionech, kde je k dispozici, je v palubním systému Volva XC90 integrována i aplikace hudební streamovací služby Spotify.

Špička SUV řady automobilky Volvo je mnohem vyspělejší než v době svého uvedení na trh, o čemž svědčí i fakt, že se po celém světě prodalo více než 320 000 kusů tohoto modelu.

Volvo XC90 MY20 se začne vyrábět ve švédské továrně Torslanda v květnu, přičemž jej lze na všech trzích automobilky Volvo po celém světě objednávat již záhy.

Tip pro fanoušky nových automobilů

Pokud jste fanouškem automobilů značky Volvo ale i všech ostatních vozů různých značek a zajímáte se o automobilový průmysl, doporučujeme vám navštívit e-magazín o nových autech www.autonewsletter.cz. Jestliže patříte mezi prodejce automobilů a sháníte webovou aplikaci pro správu zakázek, navštivte stránky www.autoklient.cz.

Fotogalerie
Autor: AutoSystem a.s. Článek může obsahovat komerční sdělení.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
po 25.02.2019 08:10



5 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka