Ambulance pro nelátkové závislosti funguje v Plzni již čtvrtým rokem

Před čtyřmi lety se Centru protidrogové prevence a terapie o.p.s. podařilo zřídit v Plzni nový program - Ambulanci pro nelátkové závislosti, který se zaměřuje na pomoc a podporu pro hazardní hráče a jejich blízké. Ambulanci však může navštívit i člověk s jinou nelátkovou závislostí jako j...

Cílená propagace v Plzni

Před čtyřmi lety se Centru protidrogové prevence a terapie o.p.s. podařilo zřídit v Plzni nový program - Ambulanci pro nelátkové závislosti, který se zaměřuje na pomoc a podporu pro hazardní hráče a jejich blízké. Ambulanci však může navštívit i člověk s jinou nelátkovou závislostí jako jsou počítačové hry, sociální sítě, nakupování, workoholismus, atd. Služba je určena pro klienty straší 18 let.
„Poskytujeme terapeutické a poradenské služby, v oblasti nelátkových závislostí, podle individuálních potřeb klientů. Nabízíme podporu hazardním hráčům v boji proti své závislosti. Náš program je tu i pro rodinné příslušníky a blízké těch, kteří mají s hazardem zkušenosti a hledají podporu a pomoc. Program také nabízí podporu v řešení obtížných situací, které hazardní hra přináší klientovi i jeho blízkým. Základním principem je práce s motivací klienta směrem k abstinenci od patologického hraní. Motivační práce obsahuje řadu složek, které se upravují dle situace a osobnosti klienta,“ upřesnila Lucie Peschiková, vedoucí programu.
Od roku 2015 do současnosti se toho v Ambulanci pro nelátkové závislosti hodně změnilo - nové prostory, rozrůstající se tým Ambulance, nově je přítomna i sociální pracovnice. Počet klientů a zároveň i výkonů se každým rokem mění – stále více lidí v sobě nachází odvahu a odhodlání začít svoji obtížnou situaci řešit.
„V roce 2015 jsme provedli 327 výkonů a věnovali se 34 klientům. V roce 2016 jsme už ale měli 1129 výkonů a počet klientů vzrostl na 70. Rok 2017 byl pro nás velmi úspěšný – 1687 výkonů a 88 klientů. Potřebnost této služby v Plzni dokládá i rok 2018, kdy se nám statistika zvedla na 1717 výkonů a 89 klientů,“ uzavírá Lucie Peschiková.Oblasti, ve kterých je možné se na Ambulanci obrátit:
•Obtíže s hraním výherních automatů
•Obtíže se sázením na sportovní zápasy, on-line sázení
•Obtíže s hraním karetních her, poker, ruleta, návštěvy kasina
•Obtíže s hraním her na počítači, závislost na internetu, sociálních sítíchAdresa:
Ambulance pro nelátkové závislosti,
CPPT, o.p.s
Tylova 20
301 00 Plzeň
mobil: +420 724 384 461 (provozní doba telefonu PO - PÁ 9:00 - 17:00)
e-mail: g.ambulance@cppt.cz (odpovědi do 3 pracovních dnů)


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 07.03.2019 12:49



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka