Centrum cyklistiky zvítězilo v programu Prazdroj lidem

Nejsympatičtějším projektem 18. ročníku grantového programu Prazdroj lidem se na základě výsledků internetového hlasování stalo chystané plzeňské komunitní centrum pro cyklisty - Bikeheart Centrum cyklistiky.

Cílená propagace v Plzni

Lidé volili celkem ze sedmi projektů vybraných odbornou porotou, mezi které Plzeňský Prazdroj rozdělil 2 350 000 korun. Vítěz veřejného hlasování navíc získal speciální prémií 50 000 Kč.

Bikeheart Centrum cyklistiky vyroste v areálu Sokola v plzeňských Štruncových sadech v prostorách bývalé kuželkárny. Jen pár metrů od ní začínají hned tři dálkové tuzemské cyklostezky. Rekonstrukce objektu začala na konci loňského roku úklidovými pracemi. „Mile nás překvapilo, že se do úklidu zapojilo mnoho dobrovolníků. Je vidět, že zájem lidí o centrum cyklistiky v Plzni je velký. Během úklidu jsme navíc objevili původní žlab kuželkárny. Tuhle raritní věc chceme zakomponovat do zrenovovaného objektu,“ říká Vendula Mirošovská, autorka projektu Bikeheart. Finanční podporu z grantového programu cyklistické centrum využije na opravu střechy a dešťových svodů, historických oken i dveří, nebo nové rozvody vody a elektřiny.  

Projekt Bikeheart Centrum cyklistiky vyhrál hlasování suverénně, získal 37 % ze všech zaslaných hlasů. Na druhém místě se umístil projekt revitalizace katedrály sv. Bartoloměje a třetí místo v hlasování veřejnosti obsadil Pilsen Busking Fest 2020.

„Máme radost, že nejen u odborné poroty, ale i u veřejnosti bodoval projekt plzeňského cyklistického centra. Chátrající památkově chráněný objekt bude revitalizován a stane se neformálním centrem cyklistů, kde bude možné dát si kávu nebo čaj, poradit se o trasách nebo si nechat opravit kolo. Celkově letos pomůžeme sedmi krásným projektům částkou ve výši 2 350 000 Kč. Věříme, že obyvatelům Plzně udělají radost,“ říká Tereza Kamal, která má grantové programy v Plzeňském Prazdroji na starosti. 

Tečkou za loňským ročníkem programu bylo slavnostní vyhlášení výsledků veřejného hlasování, které se uskutečnilo ve středu 15. ledna v plzeňském pivovaru. Zástupcům sedmi vybraných projektů předali šeky a dřevěné poháry vyrobené prazdrojskými bednáři primátor Plzně Martin Baxa a zástupci pivovaru.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka