Chceme si vytvořit co nejlepší pozici do odvety, říká před zápasem s Dinamem Jan Kovařík

Již ve čtvrtek to vypukne! V Doosan Areně se ve středu uskutečnily tréninky a tiskové konference před prvním utkáním jarní vyřazovací fáze Evropské ligy mezi Viktorií Plzeň a Dinamem Záhřeb.

Cílená propagace v Plzni

Na tiskovou konferenci dorazili za západočeský celek hlavní trenér Pavel Vrba a obránce/záložník Jan Kovařík.

„Dinamo Záhřeb prokazuje obrovskou kvalitu, a to jak v domácí soutěži, tak i v Evropské lize,“ začal hodnocení soupeře kouč Vrba. „V domácí soutěži jsou obrovským favoritem a potvrzují to už několik sezon, jde o suverénně nejsilnější chorvatské mužstvo. A že v Evropské lize byli první ve skupině s Fenerbahce, Anderlechtem a Trnavou? To dokazuje, že hrají velice dobře,“ podotkl trenér.

Kvality soupeře si je vědom i Jan Kovařík. „Postoupit ze skupiny, kterou měli, bez jediné porážky, svědčí o velké kvalitě Dinama. Nečeká nás nic jednoduchého, zároveň si však myslím, že jsme dobře připraveni a zítra to prokážeme. Na domácím hřišti podáváme stabilně dobré výkony,“ řekl levý krajní univerzál.

V čem podle Kovaříka tkví největší přednosti soupeře? „Mají dobře poskládaný tým z mladých kluků. Jsou silní na balonu a běhaví, budeme si muset dávat pozor na jejich náběhy za obranu. Chceme se však prezentovat svou hrou a vnutit jim ji,“ nechal se slyšet.

Kvůli zranění bude Pavel Vrba postrádat Koláře, Kopice, Krmenčíka a nově i Hejdu. Chybět bude také vykartovaný Limberský, nicméně na zápas už je nominovaný Radim Řezník.

Viktoriáni si uvědomují, že se oproti výkonu z Mladé Boleslavi musí zlepšit. „Určitě,“ potvrdil Kovařík. „Na druhou stranu jde o jinou soutěž, hraje se dvojzápas a my si v domácím prostředí budeme chtít vytvořit co nejlepší pozici do odvety,“ dodal. „V Boleslavi jsme odehráli průměrné utkání. Pokud chceme vyhrát v Evropské lize, tak musíme odehrát nadprůměrné utkání,“ doplnil ho trenér Vrba.

fcv

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka