Divadelní léto chystá novinky – zkrátilo název a zve do světa filmu

Festival Divadelní léto má pro své diváky pozvánku do filmových studií. Právě tam se bude odehrávat komedie amerického autora Kena Ludwiga Shakespeare v Hollywoodu.

Cílená propagace v Plzni

Festival ji uvede v červnu a červenci 2020 na scéně U Ježíška. Pod otevřeným nebem se v režii ostříleného matadora českých jevišť Radovana Lipuse představí v hlavních rolích Lumír Olšovský, Kamil Halbich, Apolena Veldová a další. Na scénu u Ježíška se v červenci vrátí i Švanda dudák, letošní úspěšná inscenace Marka Němce s Ondřejem Rychlým v titulní roli. Festival Divadelní léto chystá i další zajímavé akce, například večer Jsme muzikál! ve spolupráci s Divadlem J. K. Tyla nebo rezidenční představení studentů DAMU Poslední zrnko písku.
Vstupenky na Divadelní léto 2020 se začnou prodávat až na jaře, už nyní je ale možné koupit si prostřednictvím sítě GoOut dárkové poukazy.

Dárkové poukazy Divadelního léta se staly tradicí a zájem o ně každým rokem stoupá. „Vždy se snažíme, aby poukazy obdarované potěšily i pobavily svým zpracováním, letos mají podobu letenek do Hollywoodu,“ prozradila ředitelka festivalu Divadelní léto Marcela Mašínová. Všichni, kteří poukaz Divadelního léta najdou pod stromečkem, si ho mohou na jaře 2020 proměnit v konkrétní vstupenky. Datum představení a místo v hledišti si majitelé poukazů vybírají vždy přednostně, před spuštěním předprodeje.

Obsazení nové inscenace se stále tvoří, už teď je ale jisté, že v Shakespearovi v Hollywoodu se k Divadelnímu létu vrátí Kamil Halbich, který tu exceloval jako Don Quijote (2016) i Cyranův přítel Le Bret (2018). Spolu s ním se v hlavních rolích představí přední umělci Divadla J. K. Tyla Apolena Veldová a Lumír Olšovský, kteří budou v inscenaci Divadelního léta hrát poprvé, jednání s dalšími účinkujícími ještě probíhají. „Hudební skladatel Emil Viklický chystá do inscenace řadu hudebních výstupů, a tak jsme o spolupráci požádali i několik hvězd plzeňského muzikálu,“ prozradil programový ředitel Divadelního léta Jan Anderle.

Novinkou nadcházející sezóny je zkrácení názvu festivalu – z Divadelního léta pod plzeňským nebem se definitivně stává Divadelní léto. „Původní název byl dlouhý a stejně se o nás většinou mluvilo jako o Divadelním létě, rozhodli jsme se proto název zjednodušit. V Plzni ale určitě zůstáváme a naše inscenace budou i nadále vznikat na míru tomuto městu,“ objasňuje změnu jména festivalu ředitelka Marcela Mašínová. Scéna Divadelního léta s hledištěm pro 500 diváků vyrůstá už dvanáct let na různých místech, hrálo se například na náměstí Republiky, U Zvonu, v Proluce, u Západočeského muzea nebo v zahradě Měšťanské besedy. V roce 2020 se festival vrací na scénu U Ježíška, kde se odehrával Švanda dudák.

Divadelní léto je největším open air divadelním festivalem v Plzeňském kraji, v letošním roce jeho návštěvnost přesáhla 9 000 diváků.

Dárkové poukazy Divadelního léta v ceně 300, 500, 780, 860, 980 a 2000 Kč lze zakoupit prostřednictvím sítě GoOut https://goout.net/cs/listky/darkovy-poukaz-divadelni-leto-2020-xiii-rocnik/wgmf/.

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka