Dny paměti v Plzni upozorní na Alzheimerovu chorobu

Tradiční celonárodní akce České Alzheimerovské společnosti se letos v Plzni bude konat ve dnech 15. až 23. září 2019.

Jarní servisní akce AUTO CB

Městská charita Plzeň je v roli kontaktního místa jednou  z prvních poboček této společnosti. Věnuje se aktivně pomoci lidem, postiženým touto velice deprimující chorobou ve  specializovaném  Domově sv. Aloise v Hradišťské ulici  i v terénu.

Zde se můžete objednat  i  k bezplatnému vyšetření paměti pomocí sady testů a dotazníků, které provedou tamní proškolení  pracovníci. Jejich vyplnění trvá přibližně 1 hodinu, a proto je třeba  dodržet  předběžně dohodnuté termíny.

Alzheimerova nemoc narušuje výkon mozku a způsobuje  pokles  myšlení, paměti i úsudku. Při včasném zahájení odborné pomoci a léčby je možné výrazně zbrzdit postup rozvoje syndromu demence a tak zlepšit kvalitu života nemocného. Péče o takto nemocného je velice náročná a ovlivňuje významně  pečující  osoby i chod celé rodiny. Také proto Městská charita Plzeň provozuje i poradnu pro pečující  rodinné příslušníky. Pokud se vás tato problematika velmi dotýká a chcete získat další odborné informace a rady, můžete si odtud např. odnést  příručku Jak upravit domov pro člověka s demencí, sešity na trénování paměti apod.

Linka seniorů 800 200 007 pro seniory a pečující  - provoz PO až PÁ od 8.00 do 20.00 h
Senior telefon  800 157 157 pro osamělé, stárnoucí i pečující
,- provoz  NON STOP

Abyste si mohli udělat  lepší představu o tomto našem domově a péči v něm, budete vítáni v pondělí 16. září 2019 od 10 do 16 hodin na DNU OTEVŘENÝCH DVEŘÍ.  Tento den se můžete rovněž zúčastnit i mše svaté sloužené v kapli domova pravidelně v pondělí ve 14,45 h.

V  městě Plzni bude  mj. v této době organizována i  veřejná  sbírka na různých místech ve  prospěch  pomoci pacientům, trpícím touto chorobou. 95% vybraných prostředků se vrací adresně přímo pro plzeňskou pobočku na zakoupení potřebných pomůcek pro klienty domova. Vloni byl za  získané peníze pořízen sedací odpočinkový nábytek a tak nové lavice a křesílka  zvou i vás k příjemnému posezení ve společných prostorách domova.  

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka