Do Plzně míří 600 řeckých fandů, ohlídá je policie

Policisté budou dohlížet na veřejný pořádek před, během i po skončení fotbalového utkání v Doosan Areně a jejím okolí v úterý od 19 hodin.

Cílená propagace v Plzni

V úterý dne 23. července 2019 se na stadionu Doonsan Aréně v Plzni uskuteční fotbalový zápas 2. předkola Ligy mistrů, v němž poměří FC Viktoria Plzeň své síly s řeckým Olympiakosem Pireus. Krajské ředitelství policie Plzeňského kraje připravilo v souvislosti s tímto utkáním bezpečnostní opatření k zajištění klidu a veřejného pořádku ve spolupráci s kolegy z pořádkových jednotek Karlovarského i Jihočeského kraje a samozřejmě s pořadatelskou agenturou.

V pohotovosti budou již od ranních hodin policisté z řad pořádkové policie, cizinecké, dopravní i kriminální služby, kteří budou dohlížet na dodržování veřejného pořádku a bezpečnosti nejen v bezprostředním okolí fotbalového stadionu. Do policejního opatření budou nasazeni i členové antikonfliktního týmu a v terénu budou i psovodi se služebními psy. V blízkosti sportoviště pak budete moci spatřit též policejní vrtulník i kolegy z oddělení služební hipologie Krajského ředitelství hlavního města Prahy.

Pohyb příznivců obou klubů bude po plzeňské metropoli policie pečlivě monitorovat. Před zápasem, v jeho průběhu a po jeho skončení budeme průběžně shromažďovat a vyhodnocovat aktuální informace i pomocí mobilního monitorovacího centra. Je pravděpodobné, že se fanoušci sejdou na náměstí Republiky v Plzni, proto v této souvislosti upozorňujeme na možná krátkodobá omezení po dobu pochodu Dřevěnou ulicí na fotbalový stadion. Policisté budou samozřejmě zajišťovat jejich doprovod.

Policisté samozřejmě budou monitorovat i všechny příjezdové cesty do Plzně. Někteří fanoušci by měli přicestovat osobními motorovými vozidly, autobusy nebo taxíky. Podle předběžných informací by mělo dorazit přibližně kolem 600 fanoušků řeckého fotbalového týmu Olympiakos Pireus.

V souvislosti s fotbalovým utkání bude pivovarská lávka do Štruncových sadů uzavřena od 18:00 hodin. Nutno také zmínit, že mohou vzniknout problémy s parkováním. V parkovacím domě Na Rychtářce bude vyčleněno 100 míst pro fans FC Viktoria Plzeň, nutno přijet včas. Parkování také nebude možné na Denisovo nábřeží v Plzni a v ulici Dřevěná. Z důvodu zachování bezproblémové dopravní situace žádáme všechny, kteří přijedou na utkání, aby dbali pokynů policistů. Ve městě je spousty uzavírek i stavebních úprav a hrozí tvorba kolon.


The Loop Jazz Club

Komentáře

  • Před 5 roky

    Tak kolik tentokrát manévry se stovkami policistů, koňmi, obrněným transportérem, vodním dělem a vrtulníkem stály? A jakou částkou na ně přispěl soukromý subjekt, kterému o lákavých cca 400 milionů z postupu do základní skupiny LM jde?

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka