Do Viktorie přichází na půlroční hostování s opcí Jakub Brabec

Šestadvacetiletý obránce Jakub Brabec rozšíří defenzivní řady Viktorie Plzeň.

Jarní servisní akce AUTO CB

Člen reprezentačního kádru přichází na půlroční hostování s opcí z belgického Genku, naposledy působil v tureckém Çaykuru Rizespor.

„Vzhledem k současné situaci, kdy máme v obraně několik absencí, bylo pro nás dotažení tohoto transferu jednou z priorit. Jsme rádi, že jsme do našeho kádru získali hráče, který má kvalitu i velké zkušenosti,“ okomentoval jeho příchod generální manažer klubu Adolf Šádek. „Jsem přesvědčený, že jeho adaptace i vzhledem ke zkušenostem nebude dlouho trvat. Pevně doufám, že si vše sedne a bude to výhodné pro všechny zúčastněné a hostování v létě přetavíme v transfer,“ dodal.

Brabec v dorosteneckém věku odešel ze Sparty do Viktorie Žižkov, ale v létě 2011 se vrátil zpět na Letnou. Ročník 2012/2013 strávil na hostování v Brně, posléze se již probojoval do sparťanského kádru. Z něj v srpnu 2016 přestoupil do belgického Genku, odkud před touto sezonou zamířil na hostování do tureckého celku Çaykur Rizespor.

Díky tomu se také vrátil do reprezentačního kádru, za nějž má na svém kontě odehráno 1073 minut v rámci 14 zápasů. V národním týmu debutoval v březnu 2016 pod vedením kouče Pavla Vrby v přátelském utkání proti Švédsku. V české nejvyšší soutěži nastoupil do 90 zápasů, ve kterých vstřelil 6 branek.

„Byla to taková rychlejší akce. Dnes jsem přiletěl z Turecka, kde se to vše dořešilo. Plzeň je špičkový klub a každoročně hraje o poháry a o titul. Toho se chci účastnit, chci pomoci Plzni a zasáhnout do co nejvíce utkání, čímž bych se mohl i poprat o reprezentaci,“ těší se na nové angažmá Jakub Brabec.

Na dres si rodák z Prahy vybral číslo 22.

fcv

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka